Już kiedyś był wątek o euro-agd i ratach i już kiedyś pisałem: warto polować u nich na okazje w sklepie internetowym, bo często zdarzają się naprawdę dobre oferty, które w połączeniu z propozycją ratalną 10, 20, 40 czy obecne 50X 0% czyniły ich ofertę nawet konkurencyjną wobec TIPów przywożących sprzęt z Niemiec bez faktur. Oczywiście przy zawieraniu umowy ratlanej należy jasno zaznaczyć, że nie chce się żadnego ubezpieczenia, żadnej karty kredytowej i w ogóle żadnych "gratisów". Co ważne, nalezy tez wybrać sklep z przyzwoitą obsługą - wiekszość euro-agd taką ma, choć raz trafiłem na "kierownika tłumoka". Aha, ja zawsze wybieram odbiór osobisty w sklepie i zawsze pozwalają mi sprzęt dokładnie sprawdzić przed odbiorem i podpisaniem umowy ratalnej. Co więcej, mimo że to zamówienia internetowe odbierane w sklepie stacjonarnym to można się dogadać, że nawet jak coś "wyjdzie" w ciągu kilku dni, to przyjmą zwrot (wymianę na nowy). Ba, miałem przypadek że Pani w takim sklepie pomogła mi w wymianie sprzętu na nowy mimo, że było tydzień po gwarancji :-)