101 też jest OK, może warto dodać nieco kontrastu i podostrzyć.
Motyw nieśmiertelny.
Zrób jeszcze takie zimowe, jak będzie nieco śniegu, czytego powietrza i nieba.
101 też jest OK, może warto dodać nieco kontrastu i podostrzyć.
Motyw nieśmiertelny.
Zrób jeszcze takie zimowe, jak będzie nieco śniegu, czytego powietrza i nieba.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 17-11-2014 o 16:47
dzięki Robert no na pewno poczekam na zimę, niedawno czytałem że im zimniej tym czystsze powietrze
kontrast podkręcałem ale nie chciałem przesadzić, ostrość tylko trochę ruszyłem i prostowałem , tyle z obróbki na pc![]()
No jest OK, z tą obróbką też nie ma co przesadzać.
dzięki Robert to znacznie poprawi korygowanie niedociągnięć, przynajmniej w obróbce
Miejsce super, ale czemu w nocy? Na 106 światło trochę niezrównoważone. Kadry z parku są fajne, ale światło namieszało. Idź tam nad ranem, na sam początek dnia, może złapiesz poranną mgłę. Zdjęcie u bobra - też popełniam ten błąd. Unikaj zbędnych wtrąceń w kadrze ( lewy dolny róg), pozdrawiam![]()
dzięki słowiczek, w następnym tygodniu, zrobię poranną serie, bardzo wiało i sporo poprawiałem przez światło, ale tak jakoś chciałem spróbować w nocy
Powiem tak, nie rób takich pstryków, szkoda migawki.Może zdjęcie 104,ale albo wczesnym rankiem albo wieczorem, kiedy masz tzw Złotą Godzinę.
polecam Digital Foto Video - Podstawy Fotografii
pozdrawiam.
italy dzięki za odwiedziny, ja musiałem zobaczyć jak to wszystko wyjdzie, wiem że rewelacji niema, znam temat złotej godziny ale teraz tak szybko przychodzi![]()
a jak już ładnie napisał słowiczek nie będę wiedział jak nie spróbuje.