Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: NEC PA272W czy EIZO CX271?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: NEC PA272W czy EIZO CX271?

Kilka lat temu miałem dylemat jaki monitor kupić do amatorskiej obróbki zdjęć.
    Bardzo pomogło mi wtedy forum MVA . Długo rozważałem NEC czy EIZO i wybrałem EIZO.
    Rodzina i znajomi pukali się w głowę jak słyszeli cenę tego monitora.
    Ja mogąc się cofnąć w czasie zrobił bym to samo i wybrał EIZO.
    Teraz trochę mniej przyjemne doświadczenie a dokładnie problem jaki zauważyłem dosyć szybko .
    Żeby pokazać w 100% jakość moich fotografii powinienem nosić ze sobą monitor, gdyż na innych wyświetlaczach już tak wspaniale nie jest.
    Niestety to jest duży problem . Właśnie nie raz słyszałem zdanie po co wydałem tyle kasy na monitor. Przecież "te twoje fotki są takie blade i nijakie " tak twierdzą posiadacze tanich Samsungów i LG .
    Fakt , przestałem pokazywać zdjęcia na tanich monitorach , teraz mam spokój nie słyszę ironicznych zdań na temat cen.
    Widocznie jest tak jak ze sztuką .... jedni chodzą do teatru na spektakl inni tylko oglądają w tv, wszystko zależy co chcemy osiągnąć i czy nas stać na taki wydatek.
    pozdrawiam Wojtek
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 06-12-2014 o 01:59
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Uprawnienia umieszczania postów