Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 2014 - wybór sprzętu dla początkującego ślubniaka

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: 2014 - wybór sprzętu dla początkującego ślubniaka

robertskc7 - skąd wniosek, że za 1000pln nie może być dobrze zrobiony ślub? 'Dobrze' to kwestia gustu, dla jednego dobrze znaczy tanio, dla drugiego, dobrze to wesele w pałacu na 300 osób i fotoziutków co najmniej dwóch po 5koła za sztukę

Darujcie sobie te oceny klientów, branżystów i jednocześnie w szerokim rozumieniu kolegów i nie piszcie, że jak Cię nie stać na sprzęt to nie zaczynaj. Każdy od czegoś zaczynał. 5D jak pisali poprzednicy to nadal bardzo dobry sprzęt ślubny z kulejącym (w dobie obecnych) ISO. Każda opinie jest subiektywna, każdy klient i fotograf różni. Ja nie widzę nic złego w ślubach za 1000pln, jeśli tyle autor bierze, znaczy że na tyle się wycenia. Młodzi widzą (na ogół) 'demo' i wiedzą na co się piszą. Nie uogólniajcie, że dobry ślub kosztuje za fotografa ileś tam tysięcy, bo jest to wierutna bzdura. Sam jak brałem ślub, oglądałem setki tysięcy fotek i ofert, w przeróżnej rozpiętości cenowej. Niektórzy cenią się niesłychanie, a prezentują poziom bliski poziomowi krawężnika. Inni robią bardzo przyzwoite fotki, często 'zaczynając' w branży (stąd cena niższa), no i są tacy co mają terminy zajęte na co najmniej dwa lata w przód a za fotki kasują za to astronomiczne kwoty. Jeśli ktoś zazdrości, że fotograf za 300pln albo za 1000pln zabiera mu chleb... cóż, nie ma sprawiedliwości na tym świecie, wiadomo od zawsze... a może zazdrościcie, że komuś się udało i że zarabia 1/xxxxxxxxx tego co Wy bierzecie? Skąd ta nienawiść w narodzie, opętanie i lemingoza? Polak szczęśliwy nie jak jego rodak ma jedną krowę na polu mniej, tylko jak konkurencji jeszcze 3 pozostałe krowy zdechną...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: 2014 - wybór sprzętu dla początkującego ślubniaka

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    robertskc7 - skąd wniosek, że za 1000pln nie może być dobrze zrobiony ślub? 'Dobrze' to kwestia gustu, dla jednego dobrze znaczy tanio, dla drugiego, dobrze to wesele w pałacu na 300 osób i fotoziutków co najmniej dwóch po 5koła za sztukę
    Moja wypowiedź dotyczyła poniższego cytatu i nie wyciągałem wniosków, które mi przypisałeś. Więc raczej te wnioski są Twoje.

"A tak w ogóle BTW foto ślubnego to dostałem kilka tygodni temu zdjęcia ze ślubu znajomej. Do poprawki. Przyszedł sobie pan fotograf z canonem 1100d i wystrzelał 2000 fotek. Oddał tak jak wyszło z puszki, bez jakiejkolwiek obróbki, z krzywym horyzontem, z jakimiś głowami i rękoma na I planie. I jeszcze wziął za to 1000 zł !!! Acha!!!!! a część z tych zdjęć to w ogóle okazały się klatkami z jakiejś kamery wideo więc jakość była no rewelacyjna !!!! a na koniec wziął za to 1000 zł. bo niby taniej wziął bo bez obróbki. Wiecie co ??? TO JEST JAKIŚ MASAKR !!!!! "

Uprawnienia umieszczania postów