Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 119 z 119

Wątek: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiem i jesteś wyjątkiem we wszechświecie, a my tu maluczcy nigdyśmy tych aparatów nie widzieli, a znajomi to co najwyżej małpkami focą .
    Widzę że lubisz się czepiać
    Wiec skoro fotografujesz jednym i drugim to proszę przekonaj mnie ze jest inaczej jak pisze .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja Cię do niczego nie mam zamiaru przekonywać. Problem polega na tym że to Ty próbujesz dorabiać nikomu niepotrzebną ideologię, bo to jest rzecz bardzo indywidualna co kto woli, a tzw. obiektywne różnice pomiędzy tymi puszkami nie pokazują wyraźnej przewagi żadnej z nich. Ot po prostu ta lepsza w jednym, tamta w innym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

6d wygrywa waga. Jak sie caly dzien nosi 2x 5d i jeden zgripowany to ma sie ochote to sprzedac, kupic nexa i jakis kompakt :-)
    Co nie zmienia faktu ze bardzo lubie 5d :-)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez la tour Zobacz posta
    Po pierwsze bardziej amatorskie wykonanie w 6d obudowy jak i całego aparatu
    Po drugie migawka w 5II 150 000 natomiast w 6D 100 000 , jak byłby taki dobry aparat jak niektóre osoby w to wierzą to miałby wytrzymałość migawki również 150 000 .
    Zawodowiec nie kupi tego aparatu jako główne body , amator który podróżuje może mieć również dylemat bo z 6D trzeba będzie obchodzić się jak z jajkiem . aparaty z amatorskiej półki nie są już tak wytrzymałe jak to było jeszcze kilka lat temu .
    Termin "wytrzymałość migawki" którego używa Canon i za nim inni, nie ma definicji. Co dokładnie oznacza, że migawka ma 50000 pstryków "wytrzymałości"? Na pewno nie oznacza tego, co wszyscy mniej zorientowani technicznie myśla.

Oznacza to tylko długość "honorowej" (i z reguły honorowanej z tego co wiem) gwarancji udzielanej przez Canona. (Nie ma nic o niej w pudełku).

Długość gwarancji zależy głównie od marketingu producenta i ceny produktu.
    Hyunday albo Kia ma często 10 lat gwarancji, a Honda trzy. To nie oznacza, że hyunday/kia jest bardziej niezawodny niż Honda, tylko w tym przypadku, po prostu tańszy. W przypadku Canona akurat odwrotnie, dłuższe gwarancje sa instrumentem marketingowym dla korpusów droższych.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu
    Miasto
    022

No i można śmiało ppwiedzieć że zostaliśmy zalani 5d2 na rynku wtórnym. Bardzo fajny egzemplarz można wyrwać już w okolicach 3900-4300. 1 właściciel z pełnym kompletem pudełkowym. Po mojemu to promocje na 6d zrobiły swoje

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Przed świętami będzie takich więcej

Osobiście jak nie ma możliwości wysyłki za pobraniem to nawet nie licytuję. Co za problem dla sprzedającego poczekać na kasę 8-10 dni.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Tak się składa że też postanowiłem sprzedać swojego. Grip oryginalny zadbany przebieg około 50tys. Co kupie jeszcze nie wiem :-) aparat oczywiście bardzo dobry i praktycznie nie do zajechania
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów