Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Canon 24-70L 2.8 versus Tamron 28-75 2.8, pejzaże

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 24-70L 2.8 versus Tamron 28-75 2.8, pejzaże

Cytat Zamieszczone przez Sesjusz Zobacz posta
    Becekpl, dlaczego Ty piszesz w tak arogancki sposób ? Wpierw wnioskujesz, że nie potrzebny mi taki obiektyw i że nie potrafię z niego korzystać, potem jakiś bełkot bez składu i ładu a teraz zbaczasz z tematu po co mi droższe body. Nie zaglądam tu często, jesteś forumowym mądralą czy tylko trolujesz ? Jeżeli masz coś mądrego do powiedzenia to popatrz jak to robią kulturalniejsi koledzy, proszę pisz składnie swoje sugestie by być zrozumiałym.Chętnie wysłucham Twoich rad jak dokładniej przetestować oba obiektywy mając na uwadze ich ostrość, w założeniu że będą to krajobrazy. Jeśli wskazówki okażą się godne uwagi to zastosuje je, wykonam ponownie test i wrzucę kolejną paczkę zdjęć.

to jest wszystko dokladnie pomierzone , rozpracowane , znane.
    nie odkryjesz niczego nowego , co najwyzej dojdziesz do blednych wnioskow, robiac blednie testy.
    w zaleznosci od ogniskowej , przyslony raz rysuje jeden lepiej raz drugi w roznych czesciach pola.
    to zostalo i pomierzone dokladnie i sfotografowane.
    organoleptycznie mazesz sobie porownac tutaj , zmieniajac parametry - przyslone i ogniskowa:

Canon EF 24-70mm f/2.8L USM Lens Image Quality

przy czym, to sa pomiary laboratoryjne.
    tak sie w rzeczywistosci jak w laboratorium nie fotografuje.
    w rzeczywistosc moze byc jeszcze inaczej.
    nie mam, teraz czasu zeby dokladnie opisac co i jak w rzeczywistosci .
    moze wieczorkiem.

" metodologia " ktora zastosowales do takiego porownania niestety to tzw fuszerka.

becekpl niestety tak ma , na ponad tysiac postow , ktote wyslal , nie udalo mi sie natknac na ani jeden rzeczywiscie merytoryczy. prawdopodobnie ulobionym zajeciem jest uprawianie beletrystyki forumowej n.t. fotografii , nie zas sama fotografia.
    nie martw sie.

w sumie chyba nikt tutaj nie jest na prawde i serio zlosliwy.

Jesli testujesz , to staraj sie robic to z glowa , jest robiona juz taka ilosc testow , ze kazdy dodatkowy nieprzemyslany niczego nie wnosi. - jest czyms wprowadzajacym tylko zamet.
    Zaleta jest , ze pozwala lepiej wiedzacycm na rozpisywanie sie na forach ;-))

Uprawnienia umieszczania postów