Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 271

Wątek: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Widać że zwiększyli nieco grip, bezie jeszcze wygodniej.

Odnośnie cen stałek Zeissa nie będę się wypowiadał.

Z tego można wnioskować że będzie opcja do wprowadzania ogniskowej na potrzeby stabilizacji, wcześniej tego nie było.

Ostatnio edytowane przez Yaru ; 20-11-2014 o 15:27

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Sony nie zwalnia tempa: Full Sony A7m2 english features description! And new image samples! | sonyalpharumors
    Stabilizację matrycy już mają, teraz mogą Olympusa zamknąć
    Nie tak szybko. OLYMPUS to solidna marka i z pewnością się obroni
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Podobnie, jak Minolta i ostatnio Metz.
    A co do puszki, to zgrabna jest. Właściwie to inny aparat, niż poprzednik i z zupełnie inną ergonomią.
    Chłopaki w Sony nie śpią. Chwali się.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Zawsze wierzyłem w Sony - były drobne potknięcia ale pozostaje jedna z topowych firm pod względem parcia do przodu. Świetny sprzęt w sumie, szkoda, że wskutek lichych wyników cipa, jeszcze ciagle nie dla mnie.

Still images Approx. 270 shots (viewfinder) / approx. 350 shots (LCD screen) (CIPA standard)

A miałem nadzieję, że zmieścili większa baterię w tym grypie.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

No jeśli chodzi o zużywanie akku to też byłem w szoku jak A7 szybko zjada prąd.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Za przedmówcą - większy grip aż prosi się o pojemniejszy niż standardowy 1080mAh akumulator. Trzymają się tego FW50 od czasów pierwszego Nexa !!
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Mimo wszystko będę kibicował temu aparacikowi i firmie Sony. Miałem Konice Minolte Dynax 5D zanim wszedłem w pełnoklatkowe Canony, byłem zadowolony. Od czasu przejęcia tej firmy Sony bardzo mocno ewoluowało w fotografii, nie ukrywam, że waga coraz bardziej mi doskwiera w moim plecaku i chętnie wymieniłbym moje 2x5D na takiego malucha, bo jakość obrazu bardzo mi pasuje z A7, szkoda tylko, że na chwile obecną poza świetnym 55/1,8 nie ma nic więcej z optyki do tego aparatu.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Myślę, że kibicować Sony jak najbardziej warto. Koniec końców użytkownikom Canona to się również opłaci

Początki nałogu Awatar merida

No fajniutki ten sony a7 i jego modyfikacje, gdyby jeszcze miał takie szkła jak Fuji.... bo jednak metabones jak poczytałem to sprawdza się tylko dobrze, a czasem średnio lub w ogóle... Canon śpi strasznie. Nawet Nikoniarze dostają co raz więcej nowych szkiełek tj. 20 1.8, czego bardzo zazdroszczę. Coraz bardziej zaczynam liczyć na Sigmę, która idzie w dobrą stronę. Chciałbym by Canon wydał taką mini puszkę pokroju Sony a7, by nie trzeba było kombinować przejściówek by mieć coś bardziej kompaktowego z pełną*klatką.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Czy to nowe Sony nadal traci obraz w trakcie ekspozycji jak poprzednik?
    Każdą stabilizację bez ciągłego podglądu w wizjerze można se nabić na haczyk przy czasach powyzej 1/4s.
    Jeśli toto nadal nie jest w stanie wyświetlić podglądu to nadal jest dla mnie bezużyteczne. To samo "zapewnia" każda DSLR.
    Wadą wizjera DSLR jest też jakiś dziwny sposób obrazowania głębi ostrości - rozmycie jest wieksze na zdjęciu niż w wizjerze.
    Jak to jest w tych Sony - widać coś? Na filmikach widzę tylko jakiś spowoniony obraz, nic nie mogę rozeznać.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów