"palec w nosie" robi pod sony wszystko co możliwedla maniaków bokehu coś pięknego
"palec w nosie" robi pod sony wszystko co możliwedla maniaków bokehu coś pięknego
SONY
Jak zaczipujesz to czemu nie.
Tutaj też do poczytania, że tam jeszcze stabilizacje upakowali....
Ze szkłami wyposażonymi w OSS będą działały dwie stabilizacje.
Sony Global - Digital Imaging ? ?7 II
Nie sądzę, żeby trzeba było coś czipować. Po prostu wprowadzasz w menu ogniskową obiektywu i stabilizacja działa.
W A900 jak podpinałem manuale za pomocą przejściówki bez czipa stabilizacji nie było. To logiczne bo skąd puszka ma wiedzieć jakie jest szkło i jak ma stabilizować ( inaczej stabilizuje ogniskową np. 24 mm a inaczej 300 mm ).
Ostatnio edytowane przez Yaru ; 20-11-2014 o 13:31
Nie było takiej opcji w menu.
Lepiej było pracować na przejściówce bez czipa, chyba że czip był odpowiednio modyfikowany ( pod dana ogniskową ) - powszechnie dostępne przejściówki z czipem były ustawione pod 50mm, przy "tele" praca stabilizacji była nie do końca dobra.
Ostatnio edytowane przez Yaru ; 20-11-2014 o 13:36
Na mnie A7 zrobił duże wrażenie. Lekki, dający odpowiadający mi jakościowo obrazek, względnie szybki, świetny wizjer. Faktycznie szkieł trochę mało jednakże kiedyś pracowałem tylko na standardzie 50mm a FE posiada takowy, który jest znakomity optycznie, mały co czyni ten zestaw bardzo poręcznyPoczekamy w takim razie na Polską cenę A7II
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
W sumie to ciekawe, że w ogóle udało im się tę stabilizację wcisnąć w ciasny bagnet. Jeszcze niedawno Sigma narzekała, że trudno projektować obiektywy dla A7. A tu proszę, jeszcze sensor może się poruszać!