Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Photoshop CC tylko w modelu subskrypcyjnym

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Photoshop CC tylko w modelu subskrypcyjnym

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie wiem skąd te informacje/poglądy/nastroje.

Czyli około 50 zł .
    To dużo za legalne i intensywnie rozwijane oprogramowanie tej klasy ?

jp
    to nie jest duzo, ale zarzadzanie tym jest uciazliwe.
    w sumie to zabawka. po cholere mam sobie zaprzatac glowe zarzadzaniem zabawka ?

Nie mowie juz o tym , ze pudelka sa tansze.
    gdy sie znudzi , zawsze sprzedaz za 50 % zaplaconej kwoty.

ja tego nie robie z wielu powodow i robil nie bede , chocby dlatego , ze nie chce mi sie czytac co miesiac idiotycznych rachunkow.
    Nie chce dostawac aktualizacji , ktore beda spowalniac prace komputera/programu.
    Nie chce mi sie o tym myslec , zeby kiedys przedluzyc umowe.

zastanawiales sie np jak dlugo beda jeszcze po smierci uzytkownika CC sciagane naleznosci ? ( qrde , nie mysl , ze mysle o Tobie , zycze jeszcze 100 lat ;-) )

wyobrazam sobie , ze bedzie wiele takich przypadkow iz rodzina / spadkobiercy zorientuja sie dopiero po pewnym czasie.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    to nie jest duzo, ale zarzadzanie tym jest uciazliwe.
    w sumie to zabawka. po cholere mam sobie zaprzatac glowe zarzadzaniem zabawka ?

Nie mowie juz o tym , ze pudelka sa tansze.
    gdy sie znudzi , zawsze sprzedaz za 50 % zaplaconej kwoty.

ja tego nie robie z wielu powodow i robil nie bede , chocby dlatego , ze nie chce mi sie czytac co miesiac idiotycznych rachunkow.
    Nie chce dostawac aktualizacji , ktore beda spowalniac prace komputera/programu.
    Nie chce mi sie o tym myslec , zeby kiedys przedluzyc umowe.

zastanawiales sie np jak dlugo beda jeszcze po smierci uzytkownika CC sciagane naleznosci ? ( qrde , nie mysl , ze mysle o Tobie , zycze jeszcze 100 lat ;-) )

wyobrazam sobie , ze bedzie wiele takich przypadkow iz rodzina / spadkobiercy zorientuja sie dopiero po pewnym czasie.
    Nie ma żadnego zarządzania, ściągają "z karty" i uprzejmie informują że to zrobili.
    Abonament roczny, pod koniec listopada muszę odpowiedzieć na maila że aktualne przedłużenia.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-11-2014 o 17:03
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie ma żadnego zarządzania, ściągają "z karty" i uprzejmie informują że to zrobili.
    Abonament roczny, pod koniec listopada muszę odpowiedzieć na maila że aktualne przedłużenia.

jp
    Może dla Ciebie nie ma zarzadzania, jeżeli żyjesz fotoszopowaniem i jest to dla Ciebie jedyny świstek, który przychodzi poczta. Albo co gorsza nie przychodzi i musisz się logować do jakichś kont żeby sprawdzić co się dzieje i czy już Cię okradaja czy jeszcze nie.
    Ja natomiast już mam tuziny jakichś subskrypcji, a to muzyka, a to filmiki, a to radio satelitarne, telefon taki, telefon inny, sklep z subskrypcja, jakieś kluby od zniżek, lens rentals bla, bla, bla.

Fotosiup to tylko jeden program "tej klasy" jak piszesz, którego mam ochotę z lekka od czasu do czasu używać. Sa jeszcze tuziny innych. Z tej perspektywy, płacenie tych $9.99 + ~$1 tax za tylko fotosiup+lajtrum i jeszcze jedno konto i jeszcze jeden papierek, jeszcze jeden bzdet na karcie co miesiac, za taki malutki wycinek mojej rzeczywistości, to za dużo, i dlatego tracę ochotę na ten miód i mówię adobowi: you are fired.

Jeżeli adoba chce sprzedawać te towary tylko zawodowcom, to droga wolna. Niestety Elements moga sobie wsadzić tam gdzie również mnie moga pocałować.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów