Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    mysle ze roznica w szybkosc 3 albo 4 klatki /sek czyli rzedu 0,1-0,2 sek nie jest decydujaca.
    wiecej zalezy od fotografa , umiejetnosci przewidywania.
    no niestety w pewnych typach fotografii jest to kluczowe. Szybkość 12kl/s była powdoem dla którego kupiłem 1Dx... i nie ma tu nic do rzeczy przewidywanie fotografa po prostu w twojej fotografii to jest bez znaczenia, a w mojej jest kluczowe dla uzyskania tego jedynego zdjęcia
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    no niestety w pewnych typach fotografii jest to kluczowe. Szybkość 12kl/s była powdoem dla którego kupiłem 1Dx... i nie ma tu nic do rzeczy przewidywanie fotografa po prostu w twojej fotografii to jest bez znaczenia, a w mojej jest kluczowe dla uzyskania tego jedynego zdjęcia
    12kl/s to marzenie w fotografii sportowej. Mam teraz 8kl/s i już mniej jest ujęć spóźnionych. Gdy miałem 650D (5kl/s) sporo było serii, minimalnie przed i po, a tego właściwego już nie miałem zarejestrowanego.
    Jak sobie pomyślę, że znowu wrócę do 5kl/s, to nie napawa to optymizmem. Przewidywanie jest dobre, ale bywa, że mimo serii zdjęć tylko 3 są ostre z 6 wykonanych.
    Widziałem serię chyba 15 zdjęć startującej kaczki z wody. Robi wrażenie. Gdyby ich było 6 w tym samym czasie już wygląda to kulawo. Canon 1Dx ma jeszcze ten malutki plusik w postaci 3 procków z czego 1 do obsługi AF.
    Nie pozostaje nic innego jak dać ogłoszenie "nerkę tanio sprzedam". Może wystarczy .
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 17-11-2014 o 18:38
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    w twojej fotografii to jest bez znaczenia, a w mojej jest kluczowe dla uzyskania tego jedynego zdjęcia
    dokładnie wszystko o to się tutaj rozbija, miała być pucha do sportu ale co z tego, że ma dobrą serie jak ma lichą matryce? zakładam, że nie widziałeś hal z oświetleniem jak w piwnicy, albo stadionów gdzie w 1 miejscu mieścisz się w ''tych'' widełkach a w innych brakuje ci dość sporo (np wyższego iso), nie stać mnie na 1dX które rozwiązałoby wszystkie problemy, lekiem na całe (albo chociaz większosć ) zło miało byćwłaśnie nowe 7d ale wsadzili do niego taka a nie inna matryce i robi sie kicha

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    dokładnie wszystko o to się tutaj rozbija, miała być pucha do sportu ale co z tego, że ma dobrą serie jak ma lichą matryce? zakładam, że nie widziałeś hal z oświetleniem jak w piwnicy, albo stadionów gdzie w 1 miejscu mieścisz się w ''tych'' widełkach a w innych brakuje ci dość sporo (np wyższego iso), nie stać mnie na 1dX które rozwiązałoby wszystkie problemy, lekiem na całe (albo chociaz większosć ) zło miało byćwłaśnie nowe 7d ale wsadzili do niego taka a nie inna matryce i robi sie kicha
    Gdyby 7d2 miało ten AF który ma i ta szybkostrzelność i uszczelnienia i magnez i megapiksele i jeszcze jakość obrazka FF to by było naprawdę 1dx mini i kosztowałoby trzy razy tyle. Albo więcej, za miniaturyzację.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Gdyby 7d2 miało ten AF który ma i ta szybkostrzelność i uszczelnienia i magnez i megapiksele i jeszcze jakość obrazka FF to by było naprawdę 1dx mini i kosztowałoby trzy razy tyle. Albo więcej, za miniaturyzację.
    tiaa... a wystarczyłoby wrzucić matryce od sony czy tam jakąś inna ogarniętą (aps-c) i było by po krzyku

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

tiaa... a wystarczyłoby wrzucić matryce od sony czy tam jakąś inna ogarniętą (aps-c) i było by po krzyku
    To wystarcza żeby mieć dużo punktów na DxO ale lepszych zdjęć na wysokim ISO nie daje.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

A może właśnie Canonowi zależy, żeby zawsze na coś czekać.
    www.cobalt.fr.pl

sory nie znam definicji trolowania, zwyczajnie marudze bo czekałem na tą puche kupe czasu a ani taka fuszere w najważniejszym punkcie (jak dla mnie) odwalili

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    A może właśnie Canonowi zależy, żeby zawsze na coś czekać.
    jak dla mnie to mogli dac po prostu 7d mk1 z wyraznie lepsza matryca i juz bylbym zadowolony

sory nie znam definicji trolowania, zwyczajnie marudze bo czekałem na tą puche kupe czasu a ani taka fuszere w najważniejszym punkcie (jak dla mnie) odwalili

jak dla mnie to mogli dac po prostu 7d mk1 z wyraznie lepsza matryca i juz bylbym zadowolony
    Nie tylko Ty.
    A może po szumozie 7D mamy wypaczony pogląd na ten aparat. Tak czy inaczej trzeba sprawdzić empirycznie. Wiem czego oczekuję i nie odpuszczę tematu.
    www.cobalt.fr.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ale "wyraźnie lepszej matrycy" nie dali bo jej nie ma. Nie istnieje, rozumiesz już?
    To co daje konkurencja w pewnych kwestiach jest lepsze (DR) w innych nie bardzo (szumy). A są aspekty (AF) w których ta puszka jeśli już posługiwać się językiem gimbazy "zamiata pod stół" konkurencję. I albo to akceptujesz albo kupujesz aparat konkurencji. Po co to marudzenie i pisanie po dziesięć razy jaki to Canon zły i do d....?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów