Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez MateuszJ Zobacz posta
    Nie no, poważnie ?? Opisałem moją historię Panom z Fotoplusa w Katowicach oraz z Żytniej w Warszawie. Sądziłem, że mam felerną sztukę, ale po tym co piszesz wychodzi, że:
    a) nie tylko ja mam felerną puszkę
    albo
    b) ten typ tak ma
    Jeżeli prawdą jest b), to jest to bubel z niedziałającymi bocznymi punktami AF, za którego będę się domagał zwrotu gotówki. Pytanie czy jest nas tutaj więcej, tzn. użytkowników/właścicieli 5D3, którym korzystanie z bocznych punktów AF daje nieostre obrazy ??
    Ja sam długo nie dopuszczałem do siebie tej wiadomości, blokowałem się na nią, no bo jak to - tyle to kosztowało a AF gorszy niż w 5D2..
    Ehh.. zobaczę co mi powiedzą. Na pewno się jeszcze odezwę.
    Pozdro
    kontaktowałem sie z canon polska i glupie tlumaczenia. Prosze wyslac zestaw na zytnia czyli aparat i wszystkie szkla by to skalibrowac. Oczywiscie odplatnie bo przeciesz aparat jest sprawny. Zenada

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    kontaktowałem sie z canon polska i glupie tlumaczenia. Prosze wyslac zestaw na zytnia czyli aparat i wszystkie szkla by to skalibrowac. Oczywiscie odplatnie bo przeciesz aparat jest sprawny. Zenada
    przeciez do kalibracji AF w aparacie nie sa potrzebne wszystkie szkla.
    jesli w ogole mozliwa jest kalibracja sensorow bocznych do poziomu centralnego , to w ogole do tego nie potrzeba Twoich szkiel.
    jesli wszyskie sensory dzialaja tak samo , to sobie mozna dostroic szkla juz samodzielnie.
    w zyciu nie wyslabym wszystkich szkiel.-nie wiadomo kto i jak bedzie w tym grzebal.

Podobny problem wystepowal u n800 na poczatku , ale sie z tym uporali. To byla duza akcja servisowa nikona Nie wymagali szkiel wlasciciela do justacji modulu AF- gdyz sa do tego niepotrzebne.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    przeciez do kalibracji AF w aparacie nie sa potrzebne wszystkie szkla.
    jesli w ogole mozliwa jest kalibracja sensorow bocznych do poziomu centralnego , to w ogole do tego nie potrzeba Twoich szkiel.
    jesli wszyskie sensory dzialaja tak samo , to sobie mozna dostroic szkla juz samodzielnie.
    w zyciu nie wyslabym wszystkich szkiel.-nie wiadomo kto i jak bedzie w tym grzebal.

Podobny problem wystepowal u n800 na poczatku , ale sie z tym uporali. To byla duza akcja servisowa nikona Nie wymagali szkiel wlasciciela do justacji modulu AF- gdyz sa do tego niepotrzebne.
    no to musisz to jeszcze wytłumaczyć autoryzowanemu serwisowi na żytniej i będzie po kłopocie, wobec samego procesu mam podobnie mieszane uczucia moim zdaniem po wykonaniu powoduje potrzebę kalibracji z każdym nowym szkłem (chyba ze przez przypadek będzie działać).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    no to musisz to jeszcze wytłumaczyć autoryzowanemu serwisowi na żytniej i będzie po kłopocie, wobec samego procesu mam podobnie mieszane uczucia moim zdaniem po wykonaniu powoduje potrzebę kalibracji z każdym nowym szkłem (chyba ze przez przypadek będzie działać).
    jesli juz sie upieraja , to wysatrczy wyslac jedno , jakies tansze szklo.
    jesli wyreguluja AF w puszcze z tym szklem, to bedzie i dziala z innymi.

to nie jest przypadlosc zwiazana z obiektywem ( co teoretycznie tylko byloby mozliwe , gdyby obiektyw ostrzyl nie na powierzchni plaskiej a w jakiejsc powierzchni pofalowanej - wskutek bledow optycznych) , skoro z inna puszka jest o.k.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów