Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Możesz napisać jaki "standardowy zoom" posiadasz?
    Posiadam CANON 15-85 f/3.6-5.6 IS USM i ze względu na to iż nie jest to za jasny obiektyw na uzupełnienie chciałbym posiadać jasną mniejszą i lekką stałkę.
    Oczywiście rozważałem SIGMA 35mm f/1.4 DG HSM wiedząc iż jest 'the best' jednakże wciąż jest droższa i jak dla mnie za ciężka jak na stłkę

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EF 35mm /f2 IS USM vs Sigma 30mm /1.4 DC 'Art' do canon 60D

Cytat Zamieszczone przez IceQ Zobacz posta
    chciałbym posiadać jasną mniejszą i lekką stałkę.Oczywiście rozważałem SIGMA 35mm f/1.4 DG HSM wiedząc iż jest 'the best' jednakże wciąż jest droższa i jak dla mnie za ciężka jak na stłkę
    Wygląda na to, że sam sobie odpowiadasz

Wygląda na to, że sam sobie odpowiadasz

Niekoniecznie bo SIGMA 35mm to nie jest obiektyw o który pytam i który biorę pod uwagę, przypominam że rozważam: Canon EF 35mm /f2 IS USM i Sigma 30mm /1.4 .
    Tak jak wspominałem wcześniej potrzebuję jasnego zamienia do ogólnego zastosowania w trudnych warunkach oświetleniowych, najlepiej kompaktowy aby można było swobodnie zabierać na wyjazdy oba obiektywy (standardowy zoom i w uzupełnieniu jasną stałkę)

Pełne uzależnienie

przypominam że rozważam: Canon EF 35mm /f2 IS USM i Sigma 30mm /1.4 .
    Tak jak wspominałem wcześniej potrzebuję jasnego zamienia do ogólnego zastosowania w trudnych warunkach oświetleniowych, najlepiej kompaktowy aby można było swobodnie zabierać na wyjazdy oba obiektywy (standardowy zoom i w uzupełnieniu jasną stałkę)
    Dość trudny wybór. Sigma jest jaśniejsza i daje szerszy kąt widzenia, ale Canon ma stabilizację, jest lepszy optycznie i lżejszy.
    A nie rozważałes zakupu używanego Canona 24/1,4L I ?

Dość trudny wybór. Sigma jest jaśniejsza i daje szerszy kąt widzenia, ale Canon ma stabilizację, jest lepszy optycznie i lżejszy.
    A nie rozważałes zakupu używanego Canona 24/1,4L I ?
    Witam, oczywiście chętnie bym rozważył jak by znalazł się chętny sprzedać go w granicach 2K (uśredniona cena opisywanej SIGMY i CANONA z tytułu)

Pełne uzależnienie

Witam, oczywiście chętnie bym rozważył jak by znalazł się chętny sprzedać go w granicach 2K (uśredniona cena opisywanej SIGMY i CANONA z tytułu)
    W takim razie IMO pozostaje C35/2,0IS

Uprawnienia umieszczania postów