Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Plamy na martycy 70D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Plamy na martycy 70D

jakieś imprezy i mocny laser mógł to spowodować, a jak duże ilości filmów i tylko to, to fajnie trafiony wątek do rozmów na temat "filmowanie nie ma wpływu na matrycę"
    Wysyłaj na żytnią i nie czekaj
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    jakieś imprezy i mocny laser mógł to spowodować, a jak duże ilości filmów i tylko to, to fajnie trafiony wątek do rozmów na temat "filmowanie nie ma wpływu na matrycę"
    Wydaje mi się że laser uszkodziłby bardziej liniowo matrycę a nie tak wybiórczo
    Nigdy nie wierzyłem w filmowanie i uszkodzenie matrycy bo niby dlaczego w kamerach działa latami ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    w swoim jednym aparacie mam 40700 wyzwolen la LV , aparat dochodzi 5 lat

trudno oszacowac sredni czas na jedna sesje LV co najmniej 2 - 5 minut pracy, jesli nie dluzej. Ale bylo wiele sesji 2 godziny bez przerwy.
    oznacza te ze mam na nim co najmniej ok 1400 - 3500 godzin pracy. Do tego dochodzi ok 100 000 wyzwolen bez LV

zero zmian jakosciowych, Nie ma zadnych roznic w stosunku do tego co bylo pierwszego dnia , cha jest nawet lepiej , bo lepiej znam ograniczenia aparatu , czyli ja wiecej wiem.

Jasne , jesli wystawie na dzialanie lasera to mozna uszkodzic w pierwszej minucie.

mowim o samoczynnym zuzywaniu sie matrycy w trakcie pracy wskutek naswietlania w dopuszczalnym zakresie.

Uprawnienia umieszczania postów