Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: 600d a 700d

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: 600d a 700d

ja mam 60d i wybrałem go ze względu na górny wyświetlacz i dwa razy bardziej pojemną baterię (aku trzyma mi jakieś 1000strzałów + zamiennik newell za 50zł praktycznie tyle samo)
    SONY

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez GośkaS Zobacz posta
    Dobra, to skoro mi tu jeszcze tego 60d rekomendujecie - co myślicie o zestawieniu 60d albo 700d z Tamronem 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO?

Tak, wiem, ultrazoomy to niemal świętokradztwo, ale akurat przy takim szkle się upieram z różnych względów
    Będzie działać

Ultra czy mega zoomy mają swoje przypadłości (nie piszę o konkretnie tym, uogólniam ), ale to dobre wycieczkowe. Jesteś pewna że taki właśnie potrzebujesz to kup

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez GośkaS Zobacz posta
    Dobra, to skoro mi tu jeszcze tego 60d rekomendujecie - co myślicie o zestawieniu 60d albo 700d z Tamronem 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO?

Tak, wiem, ultrazoomy to niemal świętokradztwo, ale akurat przy takim szkle się upieram z różnych względów
    zdecydowanie odradzam c60d wlasciwie z jednego powodu - zostal oskubany z funkcji microtuningu autofocusa.
    moze to oznaczas w praktyce , ze jesli kupisz obiektyw nowy lub uzywany z AF bedzisz musiala dostrajac w warsztacie.
    te funkcje mial c50 i ma ja c70.

wybieralbym albo c700 albo c70 , nie c60.

dzieki funkcji microtuningu mozesze zaoszczedzic duzo pieniedzy , czasu , nerwow .

Jakosc obrazu , jesli wszystko dobrze nastwisz jest z tych wszystkich aparatow praktycznie identyczna.

Miasto
    KIELCE

rotfl i przez to że nie ma mikrokalibracji jest gorszy od 700d?
    mistrzowskie uzasadnienie.

Kup lepiej 1dx bo 700d jest słaby :/
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    rotfl i przez to że nie ma mikrokalibracji jest gorszy od 700d?
    mistrzowskie uzasadnienie.

Kup lepiej 1dx bo 700d jest słaby :/
    a czy ja pisze ze 60d jest gorszy ?
    ja tylko napisalem , ze nie ma mikrokalibracji , bardzo przydatnej funkcji.
    kupujesz uzywany obiektyw i co - nieostro , pytasz na forum czemu ?

i do warsztatu na zytnia do Waw i niech dostroja.

Z ta funkcja robisz to wygodnie sam.
    malo tego, co jakis czas w zaleznosci od intensywnosci uzywania microkalibracje nalezy powtorzyc.

mam wiele obiektywow i kazdy wymagal mikrokalibracji , co najwyzej dla jednego , dwoch blad jest na tyle maly ze mi sie nie chce kalibrowac , ale kiedys to zrobie.

Nawet robi sie mikrokalibracje dla obiektywow MF jesli maja elektroniczne potwierdzenie ostrosci.

Miasto
    KIELCE

piszesz, że odradzasz bo nie ma mikroregulacji a 700d RÓWNIEŻ NIE MA MIKROREGULACJI, więc gdzie tu sens?
    Polecane 70d to niestety nie ta półka cenowa co wymienione aparaty.
    Czasami mikroregulacja jest niewystarczająca i wtedy i tak trzeba wysłać do serwisu i tak.

A ja ze swoim marnym 60d wysyłałem do kalibracji tylko jednego tamrona, wszystkie canonowe szkła trafiały i trafiają tam gdzie chce.
    SONY

Nie szalejmy z opcjami zakupowymi, bo więcej niż 2500zł (a to już i tak baaardzo niechętnie, bardziej 2000zł zakładałam) na tę chwilę za puszkę dać nie mogę
    Chociaż przyznaję, że oglądam tego 60d z ciekawością.

No dobra - to jeszcze poproszę o wskazanie 2 zdecydowanych przewag 60d nad 700d

Pełne uzależnienie

piszesz, że odradzasz bo nie ma mikroregulacji a 700d RÓWNIEŻ NIE MA MIKROREGULACJI, więc gdzie tu sens?
    Polecane 70d to niestety nie ta półka cenowa co wymienione aparaty.
    Czasami mikroregulacja jest niewystarczająca i wtedy i tak trzeba wysłać do serwisu i tak.

A ja ze swoim marnym 60d wysyłałem do kalibracji tylko jednego tamrona, wszystkie canonowe szkła trafiały i trafiają tam gdzie chce.

sens jest taki ze 700 jest tanszy.

jesli juz kupic XX to sugeruje 70. wprawdzie bedzie drozszy , ale ta funkcja spowoduje kolosalny komfort i brak wydatkow jesli sie kupi obiektywy uzywane , nowe , ktore wcale nie musza byc dostrojone.
    Moze wiec okazac sie w konsekwencji taniej od 60 d z koniecznoscia dostrajania ( sam dojazd , wysylka) .
    Ta funkcja w praktyce jest wiele warta.

Jakosc obrazu z wszystkich tych aparatow jest taka sama.
    Nie ma tak ze 60d robi sam z siebie lepsze zdjecia od 700d.
    wszystkie C w zakresie aps-c od lat rysuja tak samo.
    Skok jakosciowy jest dopiero po przejsciu na FF.

Miasto
    KIELCE

60d górny wyświetlacz, bateria i ergonomia pracy, ale przez to jest większy i trochę cięższy - kobiecie może to przeszkadzać.
    650/700d dotykowy wyświetlacz i ciągły AF przy filmowaniu z obiektywami STM - mniejszy i lżejszy
    Różnicy w zdjęciach nie zobaczysz
    SONY

60d górny wyświetlacz, bateria i ergonomia pracy, ale przez to jest większy i trochę cięższy - kobiecie może to przeszkadzać.
    W najgorszym razie trzeba będzie przypakować ale fakt - zauważyłam różnicę w wadze sporą i to będę musiała przetestować, bo zależy mi raczej na lekkich rozwiązaniach.

Mikrotuning to ciekawa uwaga - widzę, że w necie są sprzeczne dane, czy 700d go ma.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów