Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Odp: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    jakość matrycy 7d może trwale uszkodzić światopogląd na temat aps-c
    Oj tu bym uważał z takimi opiniami. Obecnie mam w domu 7D i 6D. I sobie testuje obydwa. Miałem wcześniej dwa inne 7D i jednego 6D.
    Mój "obecny" 7D jest z USA tzw refurbished czyli chyba ma wszystko poprawione. Odnoszę wrażenie że działa dużo lepiej niż moje poprzednie 7D
    które były kupione w Polsce i nigdy nie były w serwisie . Nawet ISO 6400 jest akceptowalne. I pisze teraz o JPEGach z puszki.
    6D faktycznie nawet ISO 10 000 ma dość czyste.
    Co do jakości wykonania to 7D to jest miód malina - najlepsze body Canona - najlepiej leży w ręku i ma najlepszą ergonomie.
    Biorąc 6D mam wrażenie że cofam się do czasów jak miałem 60D. Plastik - fantastic. Chyba specjalnie Canon to robi żeby zawodowcy kupowali 1D .
    6D ma genialną matryce ale wszystko łącznie z ergonomią jest jakby specjalnie spieprzone.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: EOS 7D Mark II czy EOS 6D

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    6D ma genialną matryce ale wszystko łącznie z ergonomią jest jakby specjalnie spieprzone.
    No ale masz bezpośrednie porównanie, a teraz wyobraź sobie że ktoś nigdy nie miał w reku 7d. Ergonomia czy tworzywo będzie wtedy bez znaczenia.
    To jest bardzo częste zjawisko, że ludzie doradzają pod siebie, a nie pod osobę pytającą.

Uprawnienia umieszczania postów