Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    dlatego zupelnie nie rozumiem zachwytu nad makami ludzi ktorzy potrafia korzystac z komputera jak z telewizora.... czyli max 3 przyciski i jeden program

Wyslizgane na Nocie 4-tym....
    Troche mi to jedzie trollingiem. A dlaczego by maka nie uzywac takze do ogladania filmow? Czy wlasciciele komputerow 100% czasu poswieconego na komputer od razu powinni zajac sie praca wymagajaca developingu bardzo waznych projektow?
    Obrabiam zdjecia (hobbystycznie). Musze miec sprzet niezawodny, wiec kupilem. Chyba Ci to nie przeszkadza. Capture One Pro 8 chodzi mi kilkadziesiat razy szybciej niz na windowsowskim sprzecie. Starym ale jezeli chce ktos stawiac pasjanse to wystarczy, i takze jako maszyna do pisania. I nie rozumiem skad u niektorych takie straszliwe niezadowolenie z tego jak mysla i co robia inni.
    Zeby kupic windosowski monitor 27" o rozdzielczosci retiny musialbym wydac 2.5k$, wiec za te pieniadze kupilem caly komputer. Przeciez nikektorzy maja cala kupe sprzetu fotograficznego i nie robia dobrych zdjec. Ale po co zaraz z tym miec problem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Capture One Pro 8 chodzi mi kilkadziesiat razy szybciej niz na windowsowskim sprzecie.
    Ale czy aby na pewno dlatego tak jest, że to Mac? :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale czy aby na pewno dlatego tak jest, że to Mac? :-)
    Nie tylko dlatego, kilku moich znajomych, ktorzy zawodowo zajmuja se fotografia namawiali mnie do zmiany systemu. Wiec poszedlem za ich radami.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Nie tylko dlatego, kilku moich znajomych, ktorzy zawodowo zajmuja se fotografia namawiali mnie do zmiany systemu. Wiec poszedlem za ich radami.
    Zupełnie nie o tym była mowa. Poddałem wątpliwości tylko jedno - C1 nie chodzi ci dużo szybciej dlatego, że jest to Mac, tylko dlatego, że jest to względnie nowy (szybszy) komputer. Jakieś tam różnice wynikające z użytego systemu operacyjnego oczywiście są możliwe, ale będą rzędu pojedynczych procent.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zupełnie nie o tym była mowa. Poddałem wątpliwości tylko jedno - C1 nie chodzi ci dużo szybciej dlatego, że jest to Mac, tylko dlatego, że jest to względnie nowy (szybszy) komputer. Jakieś tam różnice wynikające z użytego systemu operacyjnego oczywiście są możliwe, ale będą rzędu pojedynczych procent.
    Przepraszam, moj post bylby bardziej czytelny gdybym zdanie zbudowal tak:
    Nie tylko dlatego, ponadto kilku moich znajomych, ktorzy zawodowo zajmuja se fotografia namawiali mnie do zmiany systemu. Wiec poszedlem za ich radami.
    jest jeszcze jedna sprawa, na tutejszym forum i nie tylko zreszta sa watki w, ktorych grupy zwolennikow sprzetu na ktorym pracuja, wymierzaja razy posiadajacym inny sprzet. np "sztandarowy" 50/1.2 v 50/1.4. Proponuje aby ktos zalozyl obok istniejacego tematu inny, np PC v iMac 21/27 i tam juz bez zadnych oporow bedziecie mogli pisac o niezawodnosci obu systemow pracujacych miesiacami bez wylaczania i takie tam inne. A tutaj bede szczesliwy jak opisze swoj problem i ktos w ciagu 2 tygodni napisze i pomoze mi. Sa tematy, ktore nie generuja duzych ilosci wypowiedzi, a tu nastapilo przekierowanie na lepszejszosc a nad b i posty leca ze hej.
    Ostatnio edytowane przez trumil9 ; 04-11-2014 o 18:11

Uprawnienia umieszczania postów