Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 126

Wątek: Kolejny Canon Cashback 2014

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Czytałem to ale to jakby bez sensu. Może ktoś wysyłała skan na ta promocje i napiszę co mu przyjęli. I jaki wpisał ten kod EAN bo ja wpisałem z małej naklejki - miał 13 cyfr.
    I właśnie ta mała naklejka nachodzi na fabryczne kody .Próbowałem czy się odklei ale nie ma szans na to. Zrywa wszystko pod spodem.

Cześć,

ja już swoje odklepałem w kwestii tej promocji Photo Enthusiasts. Też kupiłem 6D w Fotojokerze i miałem naklejone na pudło całe stado naklejek (na oryginalnym kodzie EAN też).
    Cały czas po rejestracji otrzymywałem informację, że kod EAN jest nieprawidłowy.
    Zadzwoniłem do supportu Canona, gość z pomocy technicznej powiedział mi jak ma wyglądać kod EAN - moja odpowiedź brzmiała WTF? Nie mam takiego kodu, zapewne jest zaklejony naklejkami sprzedawcy.
    Założyli zgłoszenie reklamacyjne, poprosili o skan ścianki pudełka z aparatu na którym są te naklejki. Sprawa poszła do supportu anglojęzycznego, pomęczyłem ich 3 dni telefonami i zgłoszenie zostało rozpatrzone pozytywnie. Dostałem już klucz do pakietu Adobe, ale w dalszym ciągu (już ponad dwa tygodnie) czekam na info o wysyłce tabletu i cisza

Dodatkiem do tego true story jest to, że kumpel kupował ze mną drugie 6D w tym samym czasie i też ma drogę przez mękę z supportem canona - dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie.
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

nie wiem, czy nie odpuszczę tematu

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Moją sprawą już też zajmuję się support Canona. Bardzo szybko zareagowali i widać że im zależy żeby mi pomóc. Ale dopiero od wczoraj. Mam nadzieje że jakoś przez to przejdę. Na razie podali mi jaki podać prawidłowy numer EAN. Zrobiłem korektę bo miałem zły wpisany choć u mnie czepiali się o brak prawidłowego scanu kodów.
    W sumie wolałem już poprzednie promocje gdzie się wysyłało kawałek z pudła i nie było takich problemów jak teraz.

Miasto
    Pruszków

Cytat Zamieszczone przez slavek_g Zobacz posta
    Cześć,

ja już swoje odklepałem w kwestii tej promocji Photo Enthusiasts. Też kupiłem 6D w Fotojokerze i miałem naklejone na pudło całe stado naklejek (na oryginalnym kodzie EAN też).
    Cały czas po rejestracji otrzymywałem informację, że kod EAN jest nieprawidłowy.
    Zadzwoniłem do supportu Canona, gość z pomocy technicznej powiedział mi jak ma wyglądać kod EAN - moja odpowiedź brzmiała WTF? Nie mam takiego kodu, zapewne jest zaklejony naklejkami sprzedawcy.
    Założyli zgłoszenie reklamacyjne, poprosili o skan ścianki pudełka z aparatu na którym są te naklejki. Sprawa poszła do supportu anglojęzycznego, pomęczyłem ich 3 dni telefonami i zgłoszenie zostało rozpatrzone pozytywnie. Dostałem już klucz do pakietu Adobe, ale w dalszym ciągu (już ponad dwa tygodnie) czekam na info o wysyłce tabletu i cisza

Dodatkiem do tego true story jest to, że kumpel kupował ze mną drugie 6D w tym samym czasie i też ma drogę przez mękę z supportem canona - dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie.
    A kogo męczyłeś telefonami nasz support czy ten za granicą ?

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

A kogo męczyłeś telefonami nasz support czy ten za granicą ?

Początkowo support w PL. Ostatecznie gdy dostałem informację że sprawa została przekazana 'wyżej' do GB poprosiłem o nr tel. Tam zadzwoniłem dwa razy. Po czym przekręciłem ponownie do supportu w PL i miły pan poinformował mnie, że ma już informację 'z góry' że wniosek jest zaakceptowany tylko muszę poczekać na zmianę statusu w systemie.

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Miasto
    Pruszków

OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.
    To i tak że udało Ci się oderwać - ja byłem świadom, że to ten kod nadrukowany na opakowaniu, ale odrywając naklejki sprzedawcy odrywał się również nadruk, więc wolałem nie ryzykować.

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Słuchajcie.. ja wczoraj (30.10.2014 r.) kupiłem Canona 6D na fotoplus.pl i zgodnie z promocją obowiązującą do 31.10.2014 mam dostać tablet (tak jak Wy) i jednocześnie powinienem się załapać na zimowy cashback, który obowiązuje od 30.10 - czekam na razie na towar i zobaczymy, czy rzeczywiście uda się skorzystać z obydwu promocji (w regulaminie jest info, że nie można dostać dwóch cashback'ow, ale nie ma wzmianki o dwóch promocjach innego typu). Jak obstawiacie ???
    Ostatnio edytowane przez marimba22 ; 31-10-2014 o 18:35

Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
    Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
    Dziękujemy za zdjęcia pudełka.
    Niestety nie mogliśmy zatwierdzić wniosku, ponieważ kod kreskowy EAN nie odpowiada produktowi na pudełku.
    Na otrzymanych od Ciebie zdjęciach widać, że zaklejono oryginalny kod kreskowy EAN.
    Prosimy usunąć tę naklejkę i przysłać nam oryginalny kod kreskowy EAN/zdjęcie oryginalnego kodu kreskowego.

Nie mogę tego zrobić bo po wycięciu karton jest rozwarstwiony i zrywa się wszystko pod spodem.

Ta promocja to żeby popsuć opinie Canon'owi chyba jest.

Support na szczęście zajął się sprawą:
    Uprzejmie informujemy, że przesłała Pani prawidłowy kod EAN tylko z naklejoną nalepką sklepu.
    Sprawę wyjaśniamy.

Nie wiem ile to potrwa. Sądząc z poprzednich wiadomości Canon-Promo zna juz problem zaklejania kodu EAN
    przez swojego autoryzowanego sprzedawcę FotoJoker.
    Pomimo to odsyła enigmatyczne komunikaty kod EAN nieprawidłowy. Denerwując klientów.

Nie rozumiem takiego postępowania. Canon robi fajną promocję, która skłoniła mnie do zakupu aparatu Canon 6D,
    (bo się wahałam z powodu za wysokiej ceny jak na ten aparat)
    a potem robi wszystko aby mnie zirytować i zepsuć swój jeszcze pozytywny wizerunek w moich oczach.
    Gdzie tu logika? Nie rozumiem takiego postępowania...

Zamiast po rejestracji wniosku przyjrzeć się dokładnie - FotoJoker a to będą zaklejone oryginalne naklejki.
    I wysłać klientowi zrozumiałą informację zwrotną - masz zaklejony kod juz się tym zajmujemy, sprawę wyjaśniamy, prosimy o cierpliwość.

To po kilka razy enigmatycznie: masz nieprawidłowy kod, prześlij prawidłowy kod.
    Można zgłupieć, skąd mam wiedzieć jak wygląda ten prawidlowy.

Sadząc po długości tej wiadomości chyba jestem zirytowana
    Ostatnio edytowane przez Bear4 ; 01-11-2014 o 09:44

Cytat Zamieszczone przez Bear4 Zobacz posta
    Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
    Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
    -----
    Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
    Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
    Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
    Ciekawe co tym razem mi odpiszą?

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów