Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: Jakość zdjęć na facebook'u

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Jakość zdjęć na facebook'u

No o tym nie pomyślałem, budżet zawsze fajnie się prostuje dodatkową kasą za kradzież zdjęć
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    No o tym nie pomyślałem, budżet zawsze fajnie się prostuje dodatkową kasą za kradzież zdjęć
    Tobie się czasem nie pomyliło?

O zdjęciach wrzucanych na facebook mówimy, a tam, jeśli znasz regulamin, powinieneś wiedzieć, że przestały być twoje. O żadnej kradzieży mowy nie ma. Przeczytaj "Oświadczenie dotyczące praw i obowiązków" punkt 2 Udostępnianie treści i danych użytkowników. Wrzuciłeś - licencję na twoje zdjęcie, do momentu jego usunięcia ma facebook!

A tak nawiasem mówiąc, mnie to cieszy, że facebook mocno i automatycznie kompresuje zdjęcia. Czemu - a bo nie będzie różnic pomiędzy jakością zdjęć z budżetowego smartfona, jakim dysponuje gimnazjalista, a zdjęciami z lustrzanki. Owszem, będzie różnica w kompozycji kadru na przykład, ale pazerny na reklamę fotograf weselny musi obejść się smakiem, bo jego zdjęcia facebook zniszczy i dobrze mu tak. Facebook nie powinien stać się (chociaż faktycznie jest) miejscem na kryptoreklamę działalności fotografów. Facebook to forum społecznościowe, i niech tak zostanie, a jak ktoś chce mieć jakość, to ma flickr, czy panoramio.

W końcu tym gimnazjalistom, z ograniczeniami transferu, trzeba jakoś pomóc i właśnie facebook pomaga!

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
    Facebook to forum społecznościowe
    Troche sie pozmieniało, od wielu lat robi też za marketingowo-informacyjna stronę. Wiec to Tobie sie pomyliło.
    To użytkownik decyduje, co chce ogladać. Nie pasują Ci ślubniaki to ich nie oglądaj, FB to niewyczerpane źródło także tej dobrej fotografii ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków- Nowa Huta

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Troche sie pozmieniało, od wielu lat robi też za marketingowo-informacyjna stronę.

Za marketingową stronę to robił kiedyś, ale do dzisiejszego dnia FB robi tylko za informacyjną, tylko że w drugą stronę. Najlepszy portal do inwigilacji. I tyle. Powodzenia!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez super_novy Zobacz posta
    Najlepszy portal do inwigilacji. I tyle. Powodzenia!
    A mnie się bardzo podoba ta inwigilacja. Wpisałem sobie miejsce zamieszkana Sarajewo i od razu zaczął mi wyświetlać fajną muzykę do polubienia. Co do zdjęć to w zasadzie nie mam zastrzeżeń. A jak mam obawy to nie wkładam zdjęcia a print screen z monitora z linkiem do strony. Dla mnie jest to fajne, że każdy ma do dyspozycji takie same narzędzia. I działa toto jako niezły komunikator. Ostatnio wsadziłem jakieś marne zdjęcie i było prawie 2000 wyświetleń. Ostatnio robiliśmy zdjęcia na planie jakiegoś teledysku i ktoś zapytał organizatorki przedsięwzięcia jak ona to zorganizował. A ona powiedziała, że to fb zrobił. I coś w tym jest.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Facebook nie powinien stać się (chociaż faktycznie jest) miejscem na kryptoreklamę działalności fotografów. Facebook to forum społecznościowe, i niech tak zostanie, a jak ktoś chce mieć jakość, to ma flickr, czy panoramio.

W końcu tym gimnazjalistom, z ograniczeniami transferu, trzeba jakoś pomóc i właśnie facebook pomaga!
    A co z osobami które nie prowadzą działalności, a zdjęcia publikują też dla znajomych, chociażby ze wspólnych wypadów? Co z osobami które robią zdjęcia dla przyjemności i dzielą się nimi ze znajomymi. Wrzuciłeś wszystkich do jednego worka, dodatkowo facebook pozwala na reklamę także nie widzę nic złego jeśli fotograf weselny będzie miał swoja stronę.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Tobie się czasem nie pomyliło?

O zdjęciach wrzucanych na facebook mówimy, a tam, jeśli znasz regulamin, powinieneś wiedzieć, że przestały być twoje. O żadnej kradzieży mowy nie ma. Przeczytaj "Oświadczenie dotyczące praw i obowiązków" punkt 2 Udostępnianie treści i danych użytkowników. Wrzuciłeś - licencję na twoje zdjęcie, do momentu jego usunięcia ma facebook!
    Radziłbym dokładnie zaznajomić się z tematem i prawem autorskim. Udzielasz im licencji a nie własność intelektualną która jest niezbywalna Idąc Twoim tokiem rozumowania, ukradnę Twoje zdjęcie z FB przekadruje, zmienie kolory i powiem, że moje i Ty nie możesz mi nić zrobić
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów