Ja swoja Sigme tez lubie. Ostrosc na pelnej dzurze powala. 50A sigmy i 135L to moje dwa ulubione szkla. Chodz przeznac musze ze AF w 135L celniejszy i szybszy.
Ja swoja Sigme tez lubie. Ostrosc na pelnej dzurze powala. 50A sigmy i 135L to moje dwa ulubione szkla. Chodz przeznac musze ze AF w 135L celniejszy i szybszy.
Bez przesady, działalność AFu w C 50/1.4 dobrze odzwierciedla jego wykonanie, plastik ma to do siebie że żyje własnym życiemszczególnie po paru latach...
A omijając już celność a skupiając się wyłącznie na mechanice to wręcz "legenda" jeśli chodzi o solidność mechaniki...
Jeśli Ci waga nie straszna i nie masz funduszy na C 50/1.2 bierz śmiało Sigmę.
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 29-09-2014 o 18:24
Niektórzy zdają sobie sprawę z faktu,
że względnie tani sprzęt nie dorównuje sprzętowi drogiemu, a inni ;NIE .
Różnice mogą być nieistotne ,w zależności od wymagań ,
a często niezauważalne w internetowych galeriach.
btw
Ile lat trzeba uzywać body czy szkło aby nazwać go ponadczasowym /niezniszczalnym ?
IMHO:
nie da sie ,więc krytykowanie ,ze coś się rozpada po 2-3 sezonach ,to
żałosne biadolenie.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
moim amatorskim zdaniem, różnicę widać nawet w rozdzielczości "internetowej" co w dzisiejszych czasach może oznaczać sporo ponad 1000px na dłuższym boku, ale ogólnie co kto lubi skoro nie widzisz różnicy nie przepłacaj.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
IMHO: fotka ogladana przebywa kilka etapów.
I nie wiadomo dla odbiorcy ,który jest najwazniejszy/dominujcy:
-naswietlanie
-sprzęt
-PP
Trudno zdecydowac ,któty był decydujący przy fajnej fotce,prawda ?.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Kalibracja usb dockiem na poziomie ostrzenia powyżej 3 m pomogła ! Jest lepiej!!! ale czy w 100% mogę wykorzystać możliwości tego obiektywu ??? tego nie wiem i czekam za aktualizacją softu do tego szkła. pozdr
5DII , S24-70 2.8, S70-200 2.8, S501.4A, 50D. 17-50 2,8OS. 580EXII, Metze i wyzw.