Pokaż wyniki od 1 do 10 z 121

Wątek: Zamiana Canon 5d MKII na 6D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Zamiana Canon 5d MKII na 6D

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    A ja mając w torbie 5d II i 6d dokupiłem drugie 5d II żeby odpuścić sobie pracę tym 6d. Po dwóch latach znów jestem szczęśliwy bo mogę robić na dwa 5d II Mój wybór !
    Na pewno jesteś jednym z nielicznych ale zgadzam się, że dla wielu osób 5dmkII jest wystarczający i przy obecnych cenach wręcz fantastyczny. 5 zmieniłem na 6 głównie ze względu na AF i jest odczuwalnie lepiej w tej kwestii. Nie przedstawiałbym jednak 5dmkII jako puszki dużo gorszej. Szczególnie jeśli chodzi o matrycę. Wiele osób pisze tu na forum wręcz o przepaści w jakości obrazowania (szumy, kolory, itd.) a akurat w tej sferze nie widzę różnicy. Nie jest ani lepiej ani gorzej. Jest delikatnie inaczej jeśli chodzi o obróbkę.
    Miłego dnia
    moja www

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Zamiana Canon 5d MKII na 6D

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    5 zmieniłem na 6 głównie ze względu na AF i jest odczuwalnie lepiej w tej kwestii.
    (...)
    Wiele osób pisze tu na forum wręcz o przepaści w jakości obrazowania (szumy, kolory, itd.) a akurat w tej sferze nie widzę różnicy.
    to ja mam dokladnie te odwrotne odczucia pod wzgledem AF nie widze drastycznej roznicy miedzy 5D mkII a 6D (biorac pod uwage to co pisalem tutaj: http://www.canon-board.info/canon-ds...2/#post1234267 ) natomiast na pewno i zdecydowanie widze lepsza matryce. z tym ze pod katem moich zastosowan, tj. landszaftow, gdzie interesuje mnie zdolnosc matrycy do rejestrowania plynnych przejsc tonalnych w najprzerozniejszych kolorach. tu 6D dla mnie bardzo wyraznie bije 5D mkII. co oczywiscie nie stoi na przeszkodzie, zebys ty tez mial racje, bo w innych rodzajach fotografii miedzy tymi matrycami moze nie byc wyraznej roznicy...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów