Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Proszę wziąć pod uwagę, że sprzęty "poleasingowe" niemal wszystkie pochodzą z biur. W takim środowisku użytkownicy często nawet nie wiedzą ,że jest coś takiego jak regulator jaskrawości i tłuką monitory na 100% jaskrawości. W takim wypadku stan licznika można spokojnie pomnożyć x6. Mówiąc krótko, poleasingowy monitor z przebiegiem 29 tys godzin, cud, że w ogóle działa.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proszę wziąć pod uwagę, że sprzęty "poleasingowe" niemal wszystkie pochodzą z biur. W takim środowisku użytkownicy często nawet nie wiedzą ,że jest coś takiego jak regulator jaskrawości i tłuką monitory na 100% jaskrawości. W takim wypadku stan licznika można spokojnie pomnożyć x6. Mówiąc krótko, poleasingowy monitor z przebiegiem 29 tys godzin, cud, że w ogóle działa.
    No to niech ma. Ja za swój dałem niespełna 300 zł. Jak padnie to kupię nastepny, co za problem?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to niech ma. Ja za swój dałem niespełna 300 zł. Jak padnie to kupię nastepny, co za problem?
    Mysle ze pracownicy w biurze dobrze wiedza za 100% jaskrawosci moze uszkodzic wzrok. Ja np. pracuje na Dellu 2711 przy 5% jaskrawosci. W domu na Eizo mam 7 %.

Nie sadze ze polizingowe monitory sa az tak zajechane. Jedyne z czym moze byc problem to godziny pracy - 8-9 godzin na dobe praktycznie kazdego dnia to duzo.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy założeniu, że za te 300 zł monitor jest sprawny, tylko znacznie eksploatowany. Naoglądałem się ciekawostek przez lata, że głowa mała. Rysy, odlepione polaryzatory, "tłuste" placki na ekranie, poniszczone a nawet nadtopione (!) obudowy, ślady po agresywnych rozpuszczalnikach mających odświeżyć plastiki. Dodatkowo przy notorycznym braku oryginalnego okablowania, które tanie nie jest. Obraz nędzy i rozpaczy. Dziwi mnie dlaczego tak jest to poniewierane. Złom, nie złom, ale dla firm obracających nimi, jest to towar handlowy. Nie rozumiem dlaczego traktuje się je jak worki z kartoflami.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów