Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
Co do gwarancji to nie chodzi o honor tylko świadomość, sklepy często wciskają hasła typu gwarancja 2 lata, tylko jak już kupisz to Ci nikt nie daje dokumentu gwarancji, hasło często nadużywane przez sklepy obuwnicze
Dobrze wiedzieć... ponieważ jesteś kolejną osobą, która potwierdza, że tak naprawdę po roku gwarancji producenta to kartą gwarancyjną można sobie d... podetrzeć nawet jak sklep "daje" gwarancje tzw. sklepową. Bo na dobrą sprawę wtedy (chyba) sklep by pokrywał ewentualne koszty naprawy w serwisie.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
Odnośnie leżakowania 6-latek, to ewentualnie może być problem z centrycznością, ale to jest chyba tylko do sprawdzenia w serwisie.
Jutro podjadę jeszcze raz dokładniej go przetestować pod kątem AF itp. Zobaczymy...
A jak nie to wstrzymam się jeszcze tydzień... może Photokina pokaże już mocno plotkowaną drugą wersję 100-400 może szkło bedzie warte swojej ceny. Jeżeli nie ukaże się, bądź szału nie bedzie z ową II, to (jeżeli używka spełni moje oczekiwania a jutrzejsze testy mnie uspokoją) to chyba zaryzykuje Czas pokaże. Ten sprzedawca nie ma noża na gardle, więc nie bedzie schodził z ceny, tym bardziej, że już rok temu byłem zainteresowany jego szkłem