Zobacz wyniki ankiety: Jakie 2 obiektywy najczęściej używasz?

Głosujących
227. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: 2 obiektywy, które najczęściej używacie na ślubie - ankieta

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: 2 obiektywy, które najczęściej używacie na ślubie - ankieta

Często nawiązujecie w tym temacie do obiektywu EF 35 2 IS, w aspekcie fotografowania ślubów. Ja od jakiegoś czasu promuję ten obiektyw jako znakomity do reportażu ślubnego.
    Jednak ilekrość wchodzę na tę stronę:

Canon EF 35mm f/1.4 L USM Lens Image Quality

aby porównać sobie jakość z wersją 1.4L, to zawsze czuję jakiś niedosyt. W tym teście wyraźnie EF 35 1.4L wygrywa z tańszym bratem i nie chodzi mi tutaj o aberracje.
    I to by się moim zdaniem zgadzało, ponieważ mam zachowane zdjęcia z reportażu ślubnego pewnego podobno wieloletniego szczecińskiego fotografa, który jakieś 2 lata temu wykonał reportaż ślubny w podłobeskiej wioseczce. Zdjęcia te są dla mnie (na razie) takim punktem odniesienia, na których się wzoruję
    Zdjęcia te wykonane zostały dwoma obiektywami, 35L oraz 85USM. Jakość zdjęć z tej 35-tki mnie poruszyła.
    Dlatego często się zastanawiam, dlaczego ja nie mogę osiągnąć takiej jakości zdjęć moją 35 2 IS. Czy ten 35L jest naprawdę taki magiczny, czy może we mnie za mało jeszcze profesjonalizmu
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: 2 obiektywy, które najczęściej używacie na ślubie - ankieta

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Często nawiązujecie w tym temacie do obiektywu EF 35 2 IS, w aspekcie fotografowania ślubów. Ja od jakiegoś czasu promuję ten obiektyw jako znakomity do reportażu ślubnego.
    Jednak ilekrość wchodzę na tę stronę:

Canon EF 35mm f/1.4 L USM Lens Image Quality

aby porównać sobie jakość z wersją 1.4L, to zawsze czuję jakiś niedosyt. W tym teście wyraźnie EF 35 1.4L wygrywa z tańszym bratem i nie chodzi mi tutaj o aberracje.
    I to by się moim zdaniem zgadzało, ponieważ mam zachowane zdjęcia z reportażu ślubnego pewnego podobno wieloletniego szczecińskiego fotografa, który jakieś 2 lata temu wykonał reportaż ślubny w podłobeskiej wioseczce. Zdjęcia te są dla mnie (na razie) takim punktem odniesienia, na których się wzoruję
    Zdjęcia te wykonane zostały dwoma obiektywami, 35L oraz 85USM. Jakość zdjęć z tej 35-tki mnie poruszyła.
    Dlatego często się zastanawiam, dlaczego ja nie mogę osiągnąć takiej jakości zdjęć moją 35 2 IS. Czy ten 35L jest naprawdę taki magiczny, czy może we mnie za mało jeszcze profesjonalizmu
    To się nazywa plastyka obrazu dobrych obiektywów ze światłem f/1.4 Niektórzy nazywają to magią Fakt faktem 35L to kosmiczne szkło i mimo powstania super ostrej sigmy nadal zachwyca.

Uprawnienia umieszczania postów