Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Oryginalne części zamienne

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Oryginalne części zamienne

Witam!

Orientuje się ktoś może skąd i czy w ogóle, można kupić części zamienne do obiektywów Canona?
    Chodzi mi o Polskę.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Oryginalne części zamienne

Jedyne miejsce gdzie widziałem części oryginalne i nowe to ebay.com. W PL raczej ciężko.
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Bydgoszcz

No właśnie szukam po całej sieci i w PL nie mogę znaleźć, a wiadomo, że w serwisach tym nie handlują
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wątpię żebyś u nas gdzieś znalazł takie źródło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bydgoszcz

Kurcze, urwała mi się tasiemka od silniczka af w Canonie 50 1.4 (mechanizm działa jak trzeba) a na ebay-u sprzedają w całości z mechanizmem za ok. 50$ Wystarczyłoby silniczek wymienić i by grało. Dla mnie to jest nie pojęte żeby nigdzie nie było części zamiennych. Wyobraźcie sobie jakby tak miało być z samochodami- że tylko serwis ma dostęp do części.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

kurcze aż mi się w głowie nie mieści ze kolejny dzień piszesz na forum a nie rozesłałeś zapytania do serwisów fotograficznych w sprawie tej części
    przecież oni biorą skądś części,pewnie bez problemu ci sprzedadzą
    uprzedzając pytanie dot serwisów;
    oczywiście możesz założyć nowy temat ale prościej będzie użyć Google.pl

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    Dla mnie to jest nie pojęte żeby nigdzie nie było części zamiennych.
    Kto w/g Ciebie miałby tę tasiemkę do tego konkretnego obiektywu miałby magazynować ?,
    aby jeden z milionów posiadaczy tego obiektywu mógł go samodzielnie naprawić,
    a nie wyrzucić lub oddać do serwisu ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto
    Bydgoszcz

Nie o tasiemkę chodzi a o silniczek w raz z tasiemką zamiast całego mechanizmu AF. Ja nie oczekuje, że ta cześć będzie na miejscu, ale w Polsce nie ma możliwości zamówienia jakiejkolwiek części zamiennej do czegokolwiek Canona jeśli chodzi o sprzęt foto (oprócz tego co na allegro itp.)- przynajmniej ja nie znajduję. A niektóre naprawy są banalne i samemu można się ich podjąć, oszczędzając przede wszystkim czas (ja sprzętu nie mam zamiaru wysyłać kurierem), ale także pieniądze za robociznę.
    Ostatnio edytowane przez michpok ; 26-08-2014 o 16:26

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    Nie o tasiemkę chodzi a o silniczek w raz z tasiemką zamiast całego mechanizmu AF. Ja nie oczekuje, że ta cześć będzie na miejscu, ale w Polsce nie ma możliwości zamówienia jakiejkolwiek części zamiennej do czegokolwiek Canona jeśli chodzi o sprzęt foto
    Przyjacielu:
    możliwość jest,ale jeśli nie chcesz zapłacić
    cytat:
    na ebay-u sprzedają w całości z mechanizmem za ok. 50$
    co w cenach swiatowych jest "cenką malutką" ,
    to nie oczekuj ,że jakakolwiek firma polska zrobi Tobie dobrze.
    W sensie: zamówienie ,zakup i przesłanie Tobie za 3 USD ,bo tyle kosztuje w fabryce.
    Trochę realizmu musisz z siebie wykrzesać .
    Żadnej firmie nie zależy aby klient sam sobie naprawiał sprzęt.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto
    Bydgoszcz

Chodziło mi oto, że na e-bayu są tylko całe mechanizmy AF, a ja potrzebuje jedynie silniczka, co pewnie zmniejszyło by koszt naprawy i fajnie by było mieć możliwość zakupu pojedynczej części Zdaję sobie sprawę, że oryginalne części tanie nie będą i niestety wiem jak wyglądają prawa rynku- o to możesz być spokojny

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów