Fajny wiewiorgratki! Raczek tez niezly, dawno nie widzialem tego potwora
![]()
Fajny wiewiorgratki! Raczek tez niezly, dawno nie widzialem tego potwora
![]()
rzeczywiście to potwór z ameryki on wytępił nasze polskie raczki. jest nosicielem raczej dżumy ... doczytałem dopiero jak wpuściłem go do akwarium w domunie wiadomo jak ryby to znoszą
w Polsce występuje jako pasożyt
dzięki wiewióra pozowała ładnie ale i tak miałem problemy z rana żeby wyraźne wyszło.. jak to z porankami na wakacjach hehhee
Albo niedowidzę, albo ostatnie foty 56-63 są masakrycznie nieostre.
RobertON ostatnia seria bardzo mydlana, wzrok masz w porządku.
robert z oczami u ciebie jest ok, zdjęcia są robione z ręki i na MF (taśma padła w słoiku )dlatego wiem że nie są rewelacyjne, jednak postanowiłem kilka wystawić
dzięki wszystkim
A znowu moje oko wychwyca taki zielonkawy zafarb... sam nie wiem jak to nazwać. WB szaleje czy to wina światła?
Łyski masz, a widelce też?Cykając ptaki wodne w ich naturalnym środowisku korzystaj z niższej perspektywy, obiektyw "widzi" pod ostrzejszym kątem, co w płaszczyźnie poziomej przekłada się na ładniejsze GO, sam kadr też wygląda lepiej. Staraj się unikać wtrąceń w obiekt. Nie wszystko możesz zrobić obiektywem, opieranie się do końca na zoomie często nie daje efektów, bo jesteś za daleko, za wysoko,a do tego te cholerne krzaki, za które chowa się to coś. Wiewiórkę mogłeś przyciąć(59), ładnie pozuje. Kaczki- staraj się pokazać w ciekawy sposób, pomost woda i kaczka to bardzo dobre składniki do dobrego zdjęcia. Wróbelek jest na tyle popularny, że śmiało możesz eksperymentować, zwłaszcza dorosłe osobniki fajnie się prezentują. Rak ciasny z tyłu. Uczysz się kolego, i dobrze. Eliminuj błedy, myśl nad kadrem, poćwicz rękę. Długa ogniskowa i takiż czas wymagają statywu lub precyzji, inaczej nici z ostrości. Zbliża się bardzo dobra pora na ranne sesje, czekam na foty
Poszła ci taśma w tamronie? Gwarancja?
--- Kolejny post ---
coś ty do aqwa wpuścił...duży masz baniak? Toto zżera więcej tlenu niż krowa, nie wspominając o nocnym agresywnym trybie życia. Jak masz pawiookie, zatłuką dziada. Mniejsze zatłucze on.
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 25-08-2014 o 21:22
Chodziło mi o 52 - gdzie jakaś taka sprana zieleń jest, 56,57,58,59 - niebo za drzewami dziwny zafarb ma i całość wpada mi w odcień zielono-żółty. Ale kadry mi się za to podobająpozdro!