Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Jaki stałoogniskowy obiektyw do 1500 zł ?

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie Odp: Jaki stałoogniskowy obiektyw do 1500 zł ?

Ten strzał wygląda jakby nie był trafiony focus.
    Canon 1.8 mówisz że trafia słabo w punkt? U mnie tak tragicznie z nim nie jest. Fakt czasami lubi zwariować ale nie aż tak żeby nie trafiać. Mydlić to mydli jak mu się podoba, ale celnośc jest do przeżycia.

Nie znam nikogo w okolicy kto posiada identyczną Sigmę 30mm f1.4 wtedy porównał bym dwa takie egzemplarze i jasno stwierdził co jest...
    Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Jak na ten obiektyw , zdjęcie jest niezłe. Ale przecież pisałem , że z nim mogą być niespodzianki. Miałem go z 20D, 50D i z 7D z każdym aparatem pracował inaczej przy 7D najgorzej regulacja poza skalą.
    Nadzieja Twoja , że porównasz z innym egzemplarzem i z tego coś pozytywnego wyjdzie płona, zachowują się one z dużą losowością.

Wczoraj z okazji Rekonstrukcji bitwy z Zadziela, która odbyła się w Węgierskiej Górce. Testowałem trochę Sigmę w boju. Wieczorem zaprezentuje kilka zdjęć.
    Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Poniżej 2 zdjęcia w pełnej rozdzielczości do pobrania wykonane Sigmą 30mm f1.4

Oceńcie sami. Dodam, że przysłona F1.4 jest po prostu nie używalna... Coś ostrego widać od F1.6

Oba zdjęcia na przysłonie F1.8

Foto 1

Foto 2
    Ostatnio edytowane przez programersky ; 24-08-2014 o 18:50

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez programersky Zobacz posta
    Poniżej 2 zdjęcia w pełnej rozdzielczości do pobrania wykonane Sigmą 30mm f1.4

Oceńcie sami. Dodam, że przysłona F1.4 jest po prostu nie używalna... Coś ostrego widać od F1.6

Oba zdjęcia na przysłonie F1.8
    Zdjęcia są MASAKRYCZNIE przeostrzone, nie nadają się na materiał do oceny ostrości obiektywu.

PS: sugeruję zapoznanie się z suwakiem "masking" w sekcji "sharpening" - niepotrzebnie wzmacniasz (wyostrzając) szum.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zdjęcia są MASAKRYCZNIE przeostrzone, nie nadają się na materiał do oceny ostrości obiektywu.

PS: sugeruję zapoznanie się z suwakiem "masking" w sekcji "sharpening" - niepotrzebnie wzmacniasz (wyostrzając) szum.
    Nie zauważyłem, że fotki po obróbce są już dodane ...

Poniżej prawidłowe linki do surowych plików RAW.

Foto 1

Foto 2

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów