Strona 73 z 96 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Duzo lepiej
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Fotografia rozwodowa to jest to! Myślę, że to za parę lat będzie łakomy kąsek na rynku. No od razu obok fotografii na pogrzebach. Nomen omen jeden pogrzeb fotografowałem... )

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Nomen omen jeden pogrzeb fotografowałem... )
    fotografowanie pogrzebów jest tak stare jak fotografia, żadna rewelacja ani nowość... w moim rodzinnym albumie nie brakuje fotek z pogrzebów z naprawdę głebokiego PRL-u, nawet tego za Bieruta... no chyba że macie na myśli "pogrzebową fotografię artystyczną" cokolwiek to oznacza....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    fotografowanie pogrzebów jest tak stare jak fotografia, żadna rewelacja ani nowość... w moim rodzinnym albumie nie brakuje fotek z pogrzebów z naprawdę głebokiego PRL-u, nawet tego za Bieruta... no chyba że macie na myśli "pogrzebową fotografię artystyczną" cokolwiek to oznacza....
    Heh juz widze reklamy. Kreatywna fotografia pogrzebowa. Twoji bliscy zmarli zupelnie jak zywi...

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Heh juz widze reklamy. Kreatywna fotografia pogrzebowa. Twoji bliscy zmarli zupelnie jak zywi...
    + retusz w cenie
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

No śmichy chichy, ale ale fotografia pogrzebowa nie jest zła. Jedyne zdjęcie na którym mam całą moją rodzinę to zdjęcie pogrzebowe. No ale to było ze 100 lat temu.

Miasto
    Wrocław

Z jednej strony narzekamy, że niektórzy fotografowie zaniżają ceny z drugiej strony my sami szukamy w internecie najtańszych producentów np. fotoalbumów, najtańszych miejsc zakupu sprzętu, najtańszych wielu rzeczy. Niestety głównym kryterium wyboru stała się cena. Aby to zmienić - zacznijmy od siebie - wybierajmy produkty według kryterium jakości i możliwości naszej kieszeni.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-08-2014 o 21:12 Powód: Wycięty link do strony

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

[QUOTE=profus;1237074]Z jednej strony narzekamy, że niektórzy fotografowie zaniżają ceny z drugiej strony my sami szukamy w internecie najtańszych producentów np. fotoalbumów, najtańszych miejsc zakupu sprzętu, najtańszych wielu rzeczy. Niestety głównym kryterium wyboru stała się cena. Aby to zmienić - zacznijmy od siebie - wybierajmy produkty według kryterium jakości i możliwości naszej kieszeni.

----

Oczywiście żę tak, z tym że w przypadku wynajmowania fotografa kupujesz usługę a nie produkt który się wytwarza. dowolny korpus canona mozesz kupic zarówno w cyfrowych, media mark, saturn, rtv agd , i allegro i wszędzie cena będzie podobna, za TEN SAM produkt. W przypadku wynajęcia fotografa płacisz za jego umiejętnosci, jego styl oraz to jakie robi zdjęcia, lub ile sobie liczy , proste. Określasz sobie budżet i uderzasz do fotografa który cie interesuje, i ktos kto bierze 5k za slub dla klienta który mu zaproponuje cene 1k powie ze dziekuje i sorry, taki klient uderzy do nowego świerzego fotografa który chetnie się zgodzi na tą cene. Problemem jest to że fotograf w dzisiejszym czasie nie odmówi bo na jego miejsce znajdzie się inny który chętnie to zrobi za tą samą kase, ba nawet taniej. Niewazne ze gorzej, wazne ze zrobi i my zostajemy bez kasy w portfelu i srodków do utrzymania.Więc jezeli fotografia to twoje jedyne źródło dochodu i nie robisz zdjęć jak chociażby Adam Trzcionka to trzeba się dostosować do tego co serwuje klient. Ja mam tą możliwość odmówienia ślubu czy innego rodzaju imprezy jezeli kasa mi nie odpowiada, ale rozumiem fotografów którzy robią coś za znacznie niższą kase, bo jak już mówiłem, na jego miejsce zawsze znajdzie sięjakiś "chętny student" który cyknie wesel, bo przeciez ma lustrzanke i 50/1,8
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-08-2014 o 21:17
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Zablokowany
    Miasto
    Usa

nie chcę nic mówić ale kolega profus wpadł zrobić sobie reklamę a nie dyskutować o tym na co kogo stać

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

[QUOTE=profus;1237074]Z jednej strony narzekamy, że niektórzy fotografowie zaniżają ceny z drugiej strony my sami szukamy w internecie najtańszych producentów np. fotoalbumów, najtańszych miejsc zakupu sprzętu, najtańszych wielu rzeczy. Niestety głównym kryterium wyboru stała się cena. Aby to zmienić - zacznijmy od siebie - wybierajmy produkty według kryterium jakości i możliwości naszej kieszeni.

----

Spam jak nic!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-08-2014 o 21:17
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Strona 73 z 96 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów