Strona 386 z 495 PierwszyPierwszy ... 286336376384385386387388396436486 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 851 do 3 860 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony
    Miasto
    .

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pewnie stop motion

Zablokowany

Pewnie co niektórzy mają taki zawód i sporo pracują, A zleceń nie mają co sobotę :-)

Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Rozmawiałem z kumplem i jest mała aktualizacja jego migawki jest około 350-400 tyś klapnięć
    Nieźle...ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę zrzutu z jakiegoś programu do odczytu
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nieźle...ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę zrzutu z jakiegoś programu do odczytu
    A uwierzysz, że samochód, który miał gwarancję na napęd na 1 rok i 30 000 mil jeździ już 15 lat i zbliża się do 200 000 mil bez awarii?
    Spodziewałbyś się, że silnik się rozpadnie po 30 000 mil?
    Co tym dziwnego? Jeżeli producent jest w stanie gwarantować X to można się spodziewać, że produkt wytrzyma co najmniej 2X albo 3X.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A uwierzysz, że samochód, który miał gwarancję na napęd na 1 rok i 30 000 mil jeździ już 15 lat i zbliża się do 200 000 mil bez awarii?
    Spodziewałbyś się, że silnik się rozpadnie po 30 000 mil?
    uwierze, bo sam mam taki. auto emerytow Skoda Fabia nie wiem co oni w tych Pepiczkach zrobili, ale ta mala puszka jezdzi jak zloto i poza przegladami nic z nia nie
    trzeba robic. na chwile obecna ma te 170.000 mil. jedyne co, to ze w okolicach 1,2 mach jest glosna, a juz przy 1,3 mach uszy puchna (co przy obecnych ograniczeniach
    predkosci jest smieszne - NL do 1,3 mach wlacznie, PL do 1,4 mach a w DE czesto "keine Grenzen").

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Co tym dziwnego? Jeżeli producent jest w stanie gwarantować X to można się spodziewać, że produkt wytrzyma co najmniej 2X albo 3X.
    z tym ze jednak w przypadku aparatow to troche inaczej dziala. jesli nie uprawia sie kotleciarstwa tylko aparatem robi zdjecia swiadomiej i wolniej (a wiec majac
    czas, a nie trzaskajac na ilosc) to on nie bedzie mial takiej ilosci klatek po 2-3 latach, ale moze byc solidnie wymacany w lapach - mimo znacznie mniejszej ilosci
    klapniec migawka takie podzespoly jak kolko tylne czy spust migawki moga byc wyrobione i nawet wymagac serwisu (sam wymienialem w 5D mkI i 5D mkII
    moduly spustu, chociaz zaden aparat nie mial wiecej niz 40.000 klapniec).

przy kotleciarstwie albo fotografii sportowej robi sie duzo wiecej klatek w tym samym odcinku czasu. jestem sklonny uwierzyc, ze osoba robiaca tego rodzaju
    zdjecia jest w stanie zrobic i 50.000 fot tam, gdzie ja bardzo intensywnie podrozujac i jezdzac na poranne plenery zrobilem niecale 8.000. a nie zdziwilbym sie,
    gdyby np. tylne kolko w moim korpusie bylo bardziej wyrobione

producenci IMHO usredniaja te wartosci. dla mnie 100.000 klatek to kwestia z 7-8 lat, co przy moim uzytkowaniu bedzie oznaczalo jesien zycia dla tego 6D, bo jest
    srednio 5-6 godzin tygodniowo wyprowadzany na spacer i to nie w warunki kontrolowane, a w kurz, deszcz, snieg, wilgotnosc 100% czy podobne
    a dla kotletowego czy podobnego seryjnego klikacza, jak ma ciezki palec na spuscie, takie 100.000 klatek to moze nawet nie byc rok. gdzie poza migawka
    i spustem mechanicznie pracuja moze sanki do flesza a cala reszta wyglada jak nowa
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-08-2014 o 09:01
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Panowie duzo technicznych Tak i Nie a gdzie ta fotografia. Dla tych, ktorzy nie wierza w mozliwosci 6D i dla tych ktorzy wierza, ale nie az tak bardzo . Jak dla mnie mistrzostwo swiata ... Ivan Lee / 500px
    Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
    C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
    Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Groenendael Zobacz posta
    Panowie duzo technicznych Tak i Nie a gdzie ta fotografia. Dla tych, ktorzy nie wierza w mozliwosci 6D i dla tych ktorzy wierza, ale nie az tak bardzo . Jak dla mnie mistrzostwo swiata ... Ivan Lee / 500px
    ale to w Photoshopie to mistrzostwo swiata, tak?

w sumie to bym sie nie zgodzil, widzialem lepiej zaglaskane. i w sensie ze mocniej, i w sensie ze gustowniej
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Groenendael Zobacz posta
    Ale, że co??? Jedna z modelek podobna do Kasi Cichopek...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ale, że co??? Jedna z modelek podobna do Kasi Cichopek...
    - hehe... ja nie dlatego... takie, wie pan... uderzajace podobienstwo do takiej jednej mojej znajomem z biura!

- kochany! wszystkie znajome z biura sa uderzajaco podobne do siebie...

cytujac niesmiertelna klasyke (Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz)...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Ja tu nie widze zadnego PSD. Dobry Post Processing . Saturacja i ustawienia aparatu. Jak ktos potrafi dobrze uzyc swiatlo i robi zdjecia L-kami to jak najbardziej . Bardzo duzo z tych zdjec to fenomenalna 135 mm f/2 L. Jakos bardzo podobnie wszystkim tym photoshopowcom zdjecia z tej L-ki wychodza ... Zmowili sie ...
    Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
    C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
    Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2

Strona 386 z 495 PierwszyPierwszy ... 286336376384385386387388396436486 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów