Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Ten "śpioch" to jakaś jaszczurka (chyba), bardzo płytka GO, ale w takiej kompozycji ładnie to wygląda.
Jak mniemam zrobione C100/2,8 USM Macro z pierścieniami, czy tak ?
300-świetne.
Na pozostałych ,imho za mała GO.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Właśnie byłem bardzo ciekaw, jak zostanie odebrana taka GO.
Wyszło mi tak trochę niechcący, bo myślałem, że mam ustawioną większą przysłonę (f9), a okazała się zbyt otwarta (f4).
To młoda jaszczurka. Żałuję, że nie miałem jak pokazać skali jej wielkości (np. mrówki obok).
Zdjęcia tradycyjnie moją setką, ale bez pierścieni. Pierścienie mam, ale na razie zdjęcia z nimi wykonane nie nadają się do pokazania.
Ostatnio edytowane przez tryton ; 05-08-2014 o 21:02
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Wszystkie udane, z pomysłem kadru, bardzo dobra kolorystyką. Mała głębia "gra" tutaj swietnie, nie ma potrzeby wszystkiego dopowiadać. Na 299 - cień biegnący przez skrzydło motyla trochę mi przeszkadza.
To mnie wlasnie rozwala na polskich forach fotograficznych. Za mala GO, za duza AS, za zle uciete, za pospolite, ptak nie zrobil pozy i jest za zwyczajny. Opamietajcie sie. Przyroda jest jaka jest i tu modele nie stosuja sie do wskazowek fotografa, ze teraz na lewo a teraz na prawo. Fotografia przyrodnicza wymaga max cierpliwosci zeby jakiekolwiek fotki zrobic plus mase szczescia, zeby zrobic w miare fajne, i kumulacji tego wszystkiego, zeby zrobic naprawde dobre zdjecia. Mysle, ze ci, ktorym tak latwo przychodzi krytykowanie przyrodniczych zdjec innych, nigdy sami nie mieli z ta tematyka do czynienia.
A mi się mała GO podoba, szczególnie przy jaszczurce "robi" zdjęcie.![]()
Czapli na takim tle, to Ci zazdroszczę, ładnie wygląda.
Pisałeś, że czapli zazdrościsz bo nie masz a tu patrzę i widzę piękny okaz :-)