Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Jaki aparat wybrać do firmy odzieżowej?

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Jaki aparat wybrać do firmy odzieżowej?

taki efekt uzyzskasz każdą lustrzanką i prawie każdym obiektywem przy zastosowaniu odpowiedniego oświetlenia [nic skomplikowanego]
    pytanie zasadnicze - czy umiesz robić zdjęcia i czy wiesz co to głebia ostrości, przysłona, iso? czy miałeś styczność z trybem innym niż zielony kwadracik?
    sorry za tak bezpośrednie pytania, ale nawet najlepszy aparat zrobi słabe zdjęcia jak operator trąba

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez kuba65473 Zobacz posta
    namiot bezcieniowy tu się nie przyda nie kupuj

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    namiot bezcieniowy tu się nie przyda nie kupuj
    Tez tak uważam.
    Co do aparatu, to każdy xxD będzie OK. Canon 600, 650, czy 700D też da radę.
    Większe znaczenie ma oświetlenie.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    taki efekt uzyzskasz każdą lustrzanką i prawie każdym obiektywem przy zastosowaniu odpowiedniego oświetlenia [nic skomplikowanego]
    pytanie zasadnicze - czy umiesz robić zdjęcia i czy wiesz co to głebia ostrości, przysłona, iso? czy miałeś styczność z trybem innym niż zielony kwadracik?
    sorry za tak bezpośrednie pytania, ale nawet najlepszy aparat zrobi słabe zdjęcia jak operator trąba
    Dopiero będę się uczył, ale głębia ostrości to mniej więcej wiem co to, tak samo z przysłoną, ale gorzej z iso. Bawiłem się różnymi trybami. Dopiero będę się uczył, jakby co, to będę się pytał miejscowego koła fotograficznego. Na razie chciałem skompletować sprzęt.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    białej blendy za którą postawił bym lampę dzięki czemu będzie ładne białe tło, a potem juz wedle potrzeby doświetlał albo obiema lampami po kącie albo jedną z przodu delikatnie.
    Jaki rozmiar miałby być tej blędy i czy ma być jedna sztuka czy dwie?

A może zamiast blędy softbox?
    Ostatnio edytowane przez kuba65473 ; 04-08-2014 o 10:24

Początki nałogu
    Miasto
    022

Ok. Kup tanią, używaną lustrzankę [nawet 450d da radę], do tego niedrogi obiektyw [18-135 np albo jakiś tańszy tamron].
    Do tego będziesz potrzebował skonstruować stół bezcieniowy, kupić statyw i oświetlenie.

poczytaj sobie też:
    Fotografia odzieży – światło ciągłe czy światło błyskowe? - Studio Fotograficzne
    Poradnik: Łatwe fotografowanie ubrań na potrzeby aukcji internetowych - Strona 1 - Poradniki - pozostałe - Swiatobrazu.pl

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Kolor tła musi spełniać jeden warunek, czyli być neutralnym. Dotyczy to kolorów białego, szarego i czarnego. Ważna jest czystość tych kolorów, inaczej będziesz miał zafarb.

Czyli softbox by się nie nadał

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Dlaczego? Softbox rozprasza światło padające m.in.na tło. Chodzi o to żeby światło odbite od tła nie skopało ci zdjęcia.

Dopiero zaczyna

ja tylko się wtrącę jako... klientka.

jeśli chodzi o ubrania dziecięce to polecam jednak zdjęcia na modelu. uśmiechnięte dziecko bardziej przekonuje niż suche zdjęcie wzorka, bo wzorów jest od groma i ciut ciut. skupiłabym się przede wszystkim na zdjęciach na modelach, a stół bezcieniowy zrobiłabym tanim nakładem DIY, ale nie traktowałabym tego jako główną kategorię zdjęć.

podam może przykład:
    http://nappime.pl/press/wp-content/u...2/10/9139m.jpg

producent pieluszek podszedł do sprawy kreatywnie, pokazując dzieciaki w swoich wyrobach. Oczywiście zdjęcie samego produktu jest bardzo ważne, nie umniejszam jego wagi, sugeruję jedynie, żeby do sprawy podejść kreatywnie, bo w wypadku ubranek dziecięcych jest wiele innych możliwości wykonania zdjęć produktowych poza samymi "technicznymi" opcjami. Z punktu widzenia psychologii odwołujemy się do innych pobudek niż przy kupnie "zwykłych ubrań". Ja jako mama - kupując ubranka wyobrażam sobie w nich moje dziecko. I stanowczo bardziej do danego produktu zachęca mnie obrazek uśmiechniętego brzdąca w wyrobie niż suche zdjecie ze stołu.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów