Zamierzam fotografować produkty, tj. ubranka dla dzieci.
Zamierzam fotografować produkty, tj. ubranka dla dzieci.
W takiej sytuacji musisz trochę kasy przeznaczyć na statyw, oświetlenie, stół lub namiot bezcieniowy. Wobec tego skoro musi to być lustrzanka, to chyba max. na co możesz sobie pozwolić to zestaw Canon 700D + 18-55 IS STM![]()
lepiej kompakt bo będzie większa głębia ostroścido tego ze lampy i będzie git
Znalazłem zestaw canona 1200d z obiektywem do tego namiot z lampami:
ZP7 ZESTAW BEZCIENIOWY 2x400W NAMIOT 40cm Wawa (4443565628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Canon EOS 1200D + EF-S 18-135 STM Fotoit
Z tym, że namiot będzie większy, a lampy mocniejsze.
nie wydaje mi się aby namiot tutaj dał rade z prostego powodu, mozęsz coś położyć na płasko a wtedy głębia ostrości spowoduje że coś będzie ostrzejsze niż reszta, a dodatkowo nie uzyskasz prostego w odbiorze zdjecia, to co ja bym zrobił to raczej starałbym się powiesić na jakimś przeźroczytym wieszaku ubranko w pewnej odległosci od np białej blendy za którą postawił bym lampę dzięki czemu będzie ładne białe tło, a potem juz wedle potrzeby doświetlał albo obiema lampami po kącie albo jedną z przodu delikatnie. O tyle w przypadku wielu przedmiotów które fotografujemy czyli np buty, kosmetyki, obiektyw, puszke farby , możemy łatwo postawić o tyle już obrania w taki sposób jak nosimy nie da sie tak łatwo postawic bez manekina , można połozyć coś na stole bezcieniowym i fotografować góry ale ile przy tym gimnastyki i wchodzenia na stołki czy inne drabiny.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Ostatnio edytowane przez kuba65473 ; 03-08-2014 o 21:26
a może daj link do jakiegoś przykładowego zdjęcia nawet z sieci żeby zobaczyć jakiego efektu oczekujesz od tych zdjęć tych ubrań
Kolor tła nie ma wpływu na głębie ostrości tylko to jak w jaki sposób ułożysz fotografowany produkt oraz jaką przysłonę ustawisz, dlatego własnie lepiej jest kupić dobry kompakt niż lustro gdyż ta głębia będzie większa i nie trzeba tyle kombinować.
Jak nie namiot to tak jak pisałem blenda a z tyłu lampa, rozmiar blendy dobierz do rozmiaru największego prodkutu jaki będziesz fotografować w pewnej odległości aby nie powstał żaden cień, proste.
Jeżeli bez manekina to musisz to jakoś powiesić chyba żeby wyglądało tak jakby było noszone.
http://www.canon-board.info/wydarzen...ewiczem-96744/
Myśle żę jeżeli poprosisz o indywidualne spotkanie w tygodniu chłopaki nie policzą cię super dużo a dowiesz się owiele więcej niż pytając tutaj.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
http://modadziecka.pl/files/872giraffesFRON.JPG
Takiego efektu oczekuję.