Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Adaptacja zwykłego plecaka na plecak fotograficzny

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Adaptacja zwykłego plecaka na plecak fotograficzny

właśnie przyszedł do mnie ten Plecak 40 L Forclaz Air niebiesko -czarny QUECHUA - Plecaki, Kije Turystyka,...
    wyjalem go za grosze z allegro
    1-bardzo wygodny, wszystko mozna ustawic pod siebie
    2-po zapakowaniu moich zabawek zostalo sporo miejsca na wode,ciuch czy cokolwiek innego(i cala pusta górna kieszeń)
    3-wyglada solidnie,daja na niego 10 lat gwarancji, wiec chyba taki bardzo tandetny nie bedzie
    4- od pleców jest siatka z pusta przestrzenią wiec cyrkulacja powietrza zapewniona
    jak dla mnie idealny

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No cóż, autor wątku nie do końca sprecyzował wymagania, o jaki plecak mu chodzi, stąd trochę zamieszania.

Ja używam np. plecak "miejski" : bagaż podręczny do samolotu, kilkunastodniowa jazda autem/mikrobusem i kilkugodzinne wypady po miastach, punkty widokowe, muzea itd.

To zupełnie inny plecak niż na np. kilkudniowy wypad w "trudne" góry lub na spływ kajakowy albo wycieczki rowerowe/motorowe
    Ok ale:
    - jaki plecak? jaka pojemność?
    - gdzie i jak trzymany jest aparat i obiektywy? (insert czy osobne pokrowce, jakie?) etc.

Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi a nie ogólniki bo te nikomu nie pomagają.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Skompletowałem już futerały na obiektywy (camrock'i) ale szukam jeszcze jakiegoś futerału na aparat z założonym obiektywem. Zastanawiam się nad czymś takim:

50d + C10-22 / T17-50 - ktoś testował taki pokrowiec? Ew coś innego co można wrzucić do zwykłego plecaka.

ps. rozważam jeszcze CAMROCK Alpha 200
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 28-07-2014 o 17:28

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Skompletowałem już futerały na obiektywy (camrock'i) ale szukam jeszcze jakiegoś futerału na aparat z założonym obiektywem. Zastanawiam się nad czymś takim:

http://eltec.pl/images/neopren_xl.jpg

50d + C10-22 / T17-50 - ktoś testował taki pokrowiec? Ew coś innego co można wrzucić do zwykłego plecaka.

ps. rozważam jeszcze CAMROCK Alpha 200

mam dokładnie takiego "kondona" kupionego na ebayu za całe 16zł z darmową przesyłka do Polski mieści się 5dmk2 z 24-105 tak na styk z gripem już raczej nie ma co liczyć że się zmiesci, wiec 50d też da rade
    Ostatnio edytowane przez FOTO-PAN ; 28-07-2014 o 21:19

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

rozejrzałem się na rynku plecaków
    efekt-zakupiłem Lowepro Compurover AW - Forum Notebookcheck.plLowepro Compurover AW
    do części na sprzęt wchodzi bez problemu 5mk3+24-70L i T16-28 +C70-300 L i jest jeszcze miejsce na na filtr,wezyk i takie tam
    w górną cześć wejdzie spokojnie bluza +softshell+ woda
    ma miejsce na laptoka (tam pojdzie softshell)
    pas biodrowy odpinany
    statyw będzie na czas podroży w drugim plecaku, i będzie doczepiany do plecaka(ma specjalne uchwyty) na wierzchu w razie potrzeby
    duży pojemny plecak, ale nie rzucający się w oczy
    przetestuje go na wyjeździe ale już widzę ze będzie ok
    no i używkę można wyjąć za grosze

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

kiedys tez chcialem sam wklad sobie dokupic, ale po przeanalizowaniu za i przeciw kupilem 2 plecaki heh
    najpierw klasycznego wielkoluda, ale po paru miesiacach stwierdzilem ze to nie ma sensu i tyle sprzetu
    nie warto brac idac na spacer, wycieczke wiec poszedl kolejny zakup: turystyk...i zlego slowa nie moge
    o nim powiedziec, tylko 2 firmy wchodzily w gre: lovepro i tamrac, wkoncu po przeczytaniu for, stron itd
    dorwalem sie w sklepie do tamraca i stwierdzilem ze jakoc w porownaniu do wielkoluda jest miazdzaca
    wiec ze wzgledu na wysoka cene (cos kolo 270-290zl) poszukalem w necie i znalazlem za nieco ponad 200.

a jakby ktos przypadkowo byl jeszcze na kupnie turystyka to wrzucilem wlasnie na gielde:
    http://www.canon-board.info/sprzedam...5/#post1234428
    Ostatnio edytowane przez BRS ; 05-08-2014 o 09:30
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów