Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Fotografia niemowląt i dzieci jaka lampa światło ciągłe ???

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Fotografia niemowląt i dzieci jaka lampa światło ciągłe ???

Po pierwsze: w przypadku niemowlaków - nie błyskamy!
    Po drugie: przerost formy nad treścią z lampami, softami, stofenami i innymi (nie tylko z nomenklatury) sprzętami. Zapinaj lampę na sanki i wio!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Po drugie: przerost formy nad treścią z lampami, softami, stofenami i innymi (nie tylko z nomenklatury) sprzętami. Zapinaj lampę na sanki i wio!
    Oho, zaczyna się
    Po pierwsze - coś więcej na ten temat? Powody, uzasadnienie itd?
    Po drugie - chyba nie trafiłeś w temat, wygląda na to, że nie chodzi o fotki pamiątkowe, ale o "sesje fotograficzne" (miejmy nadzieje, że dla własnej satysfakcji, tej niewymiernej, a nie finansowej...)

Miasto
    Sanok

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Oho, zaczyna się
    Po pierwsze - coś więcej na ten temat? Powody, uzasadnienie itd?
    Po drugie - chyba nie trafiłeś w temat, wygląda na to, że nie chodzi o fotki pamiątkowe, ale o "sesje fotograficzne" (miejmy nadzieje, że dla własnej satysfakcji, tej niewymiernej, a nie finansowej...)

Tak chodzi o "sesje fotograficzne" ale dla siebie i rodziny (sporo dzieciaczków ) sama jestem mamą dwójki dzieci i planuje kolejne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    A jak wielkie studio masz do dyspozycji? I dlaczego tylko jedna lampa.
    Jakaś parasolka powinna być OK (w zestawie jest i softbox): Quantuum Move 300 KIT2 zestaw - Lampy studyjne - Wyposażenie studia - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
    Zawsze możesz zadzwonić i coś doradzą spece: Quantuum - Quantuum :. Dane kontaktowe
    Nie mam studia pstrykam amatorsko dla przyjemności. Na pewno przy zakupie lamp błyskowych skorzystam z porady ale teraz poszukuję lampy światła ciągłego wydaje mi się że jedna powinna wystarczyć. Jako mama nie bardzo chcę błyskać po oczkach małym dzieciom mnie to drażni a co dopiero takie kruszynki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Pisałem

i faktycznie, zaczęło się, od wycieczek osobistych

zamiast odpowiedzi na moje pytania, więc z Tobą nie zamierzam dyskutować.

Pod tym mogę się podpisać.

Przy okazji koledzy poszli po najmniejszej linii oporu, i skupili się na błyskaniu, jego szkodliwości i nieszkodliwości, pomijając zupełnie to, o co pytała założycielka wątku.
    Może przypomnę, że chodziło jej o to, jakie stałe światło, jakiej mocy, kupić do fotografowania niemowląt i dzieci (zakładam, że także tych, które już zaczynają się ruszać, często z dużą prędkością w nieprzewidywalnych kierunkach ). Ktoś ma jakieś doświadczenia ze światłem ciągłym?
    Aha, tak, najlepsze będzie dzienne.

Wszystko się zgadza Wiem że najlepsze będzie światło dzienne ale nie zawsze "jest"

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Jedno zdanie gryzie sie z drugim.
    Dlaczego mam nie blyskac, swiatlo ciagle tez jara. Nikt nie bedzie blyskal dziecku po oczach gola lampa. Albo modyfikator albo odbite.

Czesto spotyka sie opinie ze ciagle lepsze... Pisza to ci ktorych nie stac ba blyskowe, potem sie takie legendy ludowe tworza, a ci co sie nie znaja ida i bezmyslnie powtarzaja...

Uprawnienia umieszczania postów