Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: TABLET do prezentacji zdjęć i nie tylko.

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Może jestem ślepy, ale różnicy między 1280x800, a 1920x1200 na ekranie 7 calowym specjalnie nie widzę. Odnoszę się do starego i nowego Nexusa. A już na pewno "niska" rozdzielczość pierwszego N7 go nie dyskwalifikuje przy prezentowaniu zdjęć. Różnica jest marginalna. Wyścig na ppi uważam w dużej mierze za marketing. Może przy małych czcionkach i grafice wektorowej jest pewna przewaga, ale w zdjęciach? Kolory - te same, bardziej zależne od egzemplarza niż wersji. Nowy ma większą jasność maksymalną. Jesli chodzi o urządzenia mobilne, od 250ppi w górę jest bardzo podobnie. W tym Asusie największym problemem wyswietlacza jest nierównomierność podświetlenia, takie wycieki światła na bokach i rogach w niektórych egzemplarzach widoczne w dużej ciemności. Ale umówmy się - to nie ma znaczenia przy zwykłej prezentacji zdjęć klientowi. Nie brać amoleda, najlepiej IPS, >220ppi i będzie dobrze (jeśli chodzi o wyświetlacz).
    Zapomniałeś dodać Kolego, że to jest tylko twoja subiektywna opinia. Różnica niestety jest i to znaczna. Praw fizyki się nie zmieni
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Zapomniałeś dodać Kolego, że to jest tylko twoja subiektywna opinia. Różnica niestety jest i to znaczna. Praw fizyki się nie zmieni
    A Ty zapomniałeś dodać, że to tylko Twoja opinia, że to tylko moja opinia . Oczywiście, że moja, a czyja miała by być? Czy pisałem "uważam", czy "uważamy"?
    Nie wyobrażam sobie, tfu... ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby klient kręcił nosem, bo piksele za duże i jego twarz jest wyświetlana na zbyt małej ich liczbie przy 220ppi. Poprawnie wyostrzone zdjęcie wyświetlane na tablecie 220ppi wygląda IMHO ostrzej niż analogiczne na monitorze 22" 1920x1200 (oczywiście biorąc pod uwagę różnice w odległościach patrzenia). Ale dość o tym. Widać coś w tym jest skoro tak uważacie i może się to przekładać na niektórych klientów.
    A jeśli chodzi o brak wejścia na microSD, rzeczywiście jest to spora wada nexusów. Jednak przez USB OTG można kopiować pliki z flash drive przy użyciu np. pluginu do total commandrera. A po rootowaniu pen działa jak w pełni funkcjonalna pamięć.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Nie wyobrażam sobie, tfu... ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby klient kręcił nosem, bo piksele za duże i jego twarz jest wyświetlana na zbyt małej ich liczbie przy 220ppi.
    Poprawnie wyostrzone zdjęcie wyświetlane na tablecie 220ppi wygląda IMHO ostrzej niż analogiczne na monitorze 22" 1920x1200 (oczywiście biorąc pod uwagę różnice w odległościach patrzenia).
    z punktu widzenia landszaftow i tego, ze sam jestem swoim klientem - zdecydowanie najlepiej to wyglada na tablecie 2560x1600, potem monitor (1920x1200), potem telewizor 40" a dopiero potem.... dluuuuuugo potem jest tablet 8" 1280x800.

ciekaw jestem jak beda wygladaly ekrany AMOLED 12"/14" z 4K (3940x2160 czy ile to tam ma byc) jak sie w koncu pojawia. takie pod katem lapsow (czy convertible'a jak Lenovo Yoga) z Winda 8, bo to juz by bylo urzadzenie do przenosnej pracy (wiec z klawiatura i myszka) ale nie do pustej appleopodobnej konsumpcji tresci. kupic nie kupie, ale z checia bym poogladal swoje zdjecia na takim czyms...

A jeśli chodzi o brak wejścia na microSD, rzeczywiście jest to spora wada nexusów. Jednak przez USB OTG można kopiować pliki z flash drive przy użyciu np. pluginu do total commandrera. A po rootowaniu pen działa jak w pełni funkcjonalna pamięć.
    tak wlasnie dziala microSD w tabletach androidowych, nic nie trzeba rootowac. bawienie sie w kabelki i przejsciowki jest dla mnie... very Apple...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów