Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 662

Wątek: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Domyślnie Odp: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Cytat Zamieszczone przez pepey Zobacz posta
    Czy problem ten dotyczy także obiektywów do Nikona?
    Niestety nie potrafie odpowiedziec na to pytanie, ale wydaje mi sie, ze gdzies czytalam, ze posiadacze Nikonow nie mieli tego problemu. Ale trzeba to sprawdzic. Za to wiem, ze wielu posiadaczy tego obiektywu w wersji do Canona, odsyla go teraz do Tamrona po update, tak na wszelki wypadek, nawet jesli AF nie sprawia im klopotu. Tamron niestety nie jest w stanie zdeterminowac na podstawie numeru seryjnego, ktore obiektywy wymagaja 'poprawki' a ktore nie, wiec kazdemu poleca odeslac tak czy siak. Najlepiej skontaktowac sie z nimi bezposrednio.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pepey Zobacz posta
    Czy problem ten dotyczy także obiektywów do Nikona?
    Niestety nie potrafie odpowiedziec na to pytanie, ale wydaje mi sie, ze gdzies czytalam, ze posiadacze Nikonow nie mieli tego problemu. Ale trzeba to sprawdzic. Za to wiem, ze wielu posiadaczy tego obiektywu w wersji do Canona, odsyla go teraz do Tamrona po update, tak na wszelki wypadek, nawet jesli AF nie sprawia im klopotu. Tamron niestety nie jest w stanie zdeterminowac na podstawie numeru seryjnego, ktore obiektywy wymagaja 'poprawki' a ktore nie, wiec kazdemu poleca odeslac tak czy siak. Najlepiej skontaktowac sie z nimi bezposrednio.

Maly update: Podczas wczorajszej rozmowy z Tamron.eu, zostalam poinformowana, ze problem z firmware dotyczy wylacznie obiektywow dystrybuowanych na USA. Hmm, troche trudno jest mi sobie wyobrazic, jak to Tamron dzielil produkcje na te co ida do USA i na reszte swiata, bo przeciez 150-600 pojawil sie jednoczesnie w wielu krajach. No ale moze sie nie znam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

No ja też do tej pory myślałem, że w fabryce pakują partię szkieł na tira i robią objazdówkę zrzucając dostawę po części w Europie, trochę w US, następnie dwa kartony w Argentynie, no i kończą paletą w Sydney. A tu popatrz, taka niespodzianka, że naprawdę trudno to sobie wyobrazić.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mag-1981 Zobacz posta
    Maly update: Podczas wczorajszej rozmowy z Tamron.eu, zostalam poinformowana, ze problem z firmware dotyczy wylacznie obiektywow dystrybuowanych na USA. Hmm, troche trudno jest mi sobie wyobrazic, jak to Tamron dzielil produkcje na te co ida do USA i na reszte swiata, bo przeciez 150-600 pojawil sie jednoczesnie w wielu krajach. No ale moze sie nie znam...
    dla producentów podział na rynki to norma, do USA idą sztuki które przeszły kontrolę techniczną bo to wymagający rynek konsumenta, a do europy środkowo-wschodniej to co spadnie z taśmy, jak jest w tym przypadku to nie wiem, może rynek amerykański wymaga innego firmware, może to przypadek.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja też nic nie wiem o problemach z panningiem, a przecież większość zdjęć jakie zamieściłem było właśnie tak robione.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ....do USA idą sztuki które przeszły kontrolę techniczną bo to wymagający rynek konsumenta, a do europy środkowo-wschodniej to co spadnie z taśmy......
    A masz na to jakieś wsparcie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A masz na to jakieś wsparcie?
    nie mam, ale na żółtym forum jest wątek faceta pracującego w centrum logistyczno-usługowym które pracuje dla między innymi dla żółtej strony mocy z opisem takiej praktyki - facet opisuje metodologię dostaw do krajów cywilizowanych i mniej cywilizowanych, może to nieprawda, a może coś w tym jest.
    A te tamrony na różne rynki są w końcu różne czy nie ? i jeśli tak to z czego wynikają te różnice?
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-06-2014 o 12:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czyli jak zwykle. Ktoś gdzieś komuś coś powiedział. Ploty i tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja też nic nie wiem o problemach z panningiem, a przecież większość zdjęć jakie zamieściłem było właśnie tak robione.
    Zdjęcia z 1/2000-1/4000 przy prędkości samolotów na podejściu do lądowania to nie panning. Zresztą ktoś już o tym wspomniał w wątku z testem.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A propos panningu to linkowałem przecież kilka postów wyżej
    Canon Service Updates

Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów