Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 105

Wątek: Canon 5DIII Rozczarowanie

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 5DIII Rozczarowanie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    U mnie po prawie roku używania, nie widzę żadanych problemów, ogólnie rzecz ujmując, z wykonaniem fizycznym body 6D, mimo, że na początku wydawał mi się bardziej "plasitkowy" niż 60D.
    No właśnie ja też obawiałem sie tego plastiku w 6D, a tutaj się okazało, że to naprawdę przyzwoity materiał.
    W ogóle Canon wykombinował w ostatnim czasie jakiś ciekawy typ tworzywa, z którego buduje obiektywy i najnowsze body.
    Z tych zbudowanych z najnowszego plastiku posiadam właśnie 6d oraz EF100L i EF 35 2IS.
    Nie bagatelizujmy plastiku Canona
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    moze wlasnie plastik jest kluczem do sukcesu tutaj Przydaloby sie go wiecej na 5D
    No tak tyle, że 6D z plastiku ma tyko "czapkę" ale z tego co piszecie widać że gafę z lakierem na magnezie poprawili..

Jest coś w tym mam wiele rzeczy w domu przez dekady, które są zrobione z plastiku i... żyją! mimo poważnych "incydentów"..
    Jeśli jest to dobry plastik to ma pewne zalety nad magnezem; elastyczność, mniejsze przewodzenie termiczne, nie ma problemu z farbą bo pigment jest w samym tworzywie (pomijajac malowanie plastiku bo to jest już kicz na kiczem) i tu pytanie - czy do stopu magnezu nie można było po prostu dodać jakiegoś barwnika? eh ci skąpo myślący inżynierotykoksięgowi ...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 24-06-2014 o 14:23

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    czy do stopu magnezu nie można było po prostu dodać jakiegoś barwnika?
    To jest raczej niewykonalne, prędzej anodowanie i barwienie tej tlenkowej warstwy.
    Stopów lekkich na wskroś nie da się zabarwić jak tworzyw.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 24-06-2014 o 20:00

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Nosze piatke na black rapid sport i jedyne co mi sie wyciera to grip od strony ladowania baterii, robi sie swiecacy.

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez jarekczkrak Zobacz posta
    Co do ISO nie zdążyłem podać przykładów jeszcze najpierw zagadnąłem że jest z tym problem, czyli nietrafianie AF przy wyższym ISO - prosto i jasno
    AF nie ma nic do ISO Wygląda na to że przy gorszych warunkach nie radzisz sobie z łapaniem ostrości

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    No właśnie ja też obawiałem sie tego plastiku w 6D, a tutaj się okazało, że to naprawdę przyzwoity materiał.
    W ogóle Canon wykombinował w ostatnim czasie jakiś ciekawy typ tworzywa, z którego buduje obiektywy i najnowsze body.
    Z tych zbudowanych z najnowszego plastiku posiadam właśnie 6d oraz EF100L i EF 35 2IS.
    Nie bagatelizujmy plastiku Canona
    100L macro ma ten sam materiał co 35L więc nowy to on na pewno nie jest.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 25-06-2014 o 19:02

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    U mnie po prawie roku używania, nie widzę żadanych problemów, ogólnie rzecz ujmując, z wykonaniem fizycznym body 6D, mimo, że na początku wydawał mi się bardziej "plasitkowy" niż 60D.
    No proszę :-) aż serce rośnie. Niedługo okaże się, że 60 D nie jest taki obciachowy jakby to wynikało z opinii niektórych kolegów na forum. Nie wiem jak jest z 6D ale 60D użytkuje od 3 lat i nic złego nie mogę powiedzieć na temat tego znienawidzonego plastiku oraz ogumienia. Nie wiem czy to ma związek z odczuciami kolegi rozczarowanego 5DIII. Zauważyłem że na wysokim ISO 60D z 300L potrafi spudłować. Jeśli są wątpliwości co do pracy AF - to chyba rozsądnie byłoby sprawdzić w serwisie czy wszystko OK. Sądzę, że Twój aparat jest marzeniem wielu ludzi piszących na tym forum. Sam fakt, że coś kosztowało dużo kasy nie gwarantuje tego, że wszystko będzie idealne. Podobne odczucia mają kupujący drogie samochody po 2008 roku. Kilka swoich najlepszych zdjęć zrobiłem C 1100 którym podobno nie da się zrobić zdjęcia. Może dlatego, że przez jakiś czas miałem tylko taki i musiałem poznać jego złe i dobre strony. Pozdrawiam i mimo wszystko życzę zadowolenia ze sprzętu.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    (...) Niedługo okaże się, że 60 D nie jest taki obciachowy jakby to wynikało z opinii niektórych kolegów na forum. (...)
    Nigdy nie trafiłem na opinię, że 60D jest obciachowy, bardzo fajna pucha z kilkoma minusami dotyczącymi konfiguracji, ale ogólnie byłem zadowolony

Dopiero zaczyna

Zrozumcie mnie że jestem mega zadowolony z 5DIII. Przesiadka z 30D do 5DIII to jak przesiadka z malucha do Mercedesa. Dla mnie żenadą i rozczarowaniem był fakt porysowania górnej szybki kawałkiem plastiku z paska.

Co do AF przy wyższym ISO to było tylko zapytanie, nawet napisałem na samym dole posta, że może ja coś robię źle. Niestety problem z pokazaniem zdjęć jest problematyczny gdyż osoba na nich nie wyraziła zgody, a zrobienie nowych na razie brak czasu.
    W 30D zawsze używałem lampy zew. świeczki czy palącego sie auta bo tam ISO 400 to max a szczyt techniki to 1600, więc przy 5DIII jak mam używalne ISO do 6400 to jest to dla mnie bajka i staram się nie używać lampy tylko IS czy statyw.
    Ale zauważyłem, że AF często nie trafia w punkt. Może wina obiektywów, nie wiem dlatego podałem 2 przykłady ustawień i zapytałem czy robię coś źle.

Znalazłem jedno zdjęcie to zaraz wrzucę jak mi się uda.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Oj nie pisz, że problemem jest zrobienie kilku testowych fotek, np. misia w pokoju dziecka... przecież nie musi to być człowiek by pokazać przykładowe foty z problemami

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów