Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Cytat Zamieszczone przez Montano Zobacz posta
    A ja mam 1000D i już parę razy nosiłem się z zamiarem zmiany korpusu (miało już być 60D) ale wtedy nie wypaliło kasowo. Zastanawiam się teraz nad zmianą 1000D na 70D>czy to dobra zmiana czy jednak lepiej na 7D?
    Zależy - co tam z przodu jest podpięte i na co jest ów obiektyw skierowany.

Jak Cię stać i chcesz być np. reporterem w trudnych warunkach to 7D będzie jak raz, jak zaawansowanym amatorem, to 70D również powinien Ci wystarczyć.

Taki sam dylemat niedługo i mnie będzie czekał... , ale reporterem nie jestem, tylko amatorem.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 12-03-2014 o 13:24

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    A to i tak zależy - co tam z przodu jest podpięte i na co jest ów obiektyw skierowany.
    I kto naciska spust migawki/wężyka/pilota/ustawił opóźnienie czy co tam jeszcze
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Ja jestem amatorem i raczej tak zostanie. A zmiana i tak niedługo zostanie wymuszona gdyż 1000D już ma swoje problemy z elektroniką. Nie chce się czasem włączyć. Czasem sam się wyłącza lub zawiesza.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Decyzja zapadła, jak tylko fundusze przybędą pojawi się nowiutkie 70D. Akceptacja lepszej połowy już jest.
    70D+grip;1000D;T150-600ver1;T10-24,3.5-4.5;c50 1.8STM;C55-250STM;C100 2.8L IS USM; Lampa YN-600EX-RTII; NISSIN Di866; statyw Camrock evo tactic T80; plecak Lovepro Pro Trekker 450AW
    https://500px.com/montanoclimb

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Gratuluję siły przekonywania i nie zapomnij pokazać co Ci "wychodzi" z 70D.

Coś już napisał

No to dobra decyzja. Ja ogólnie teraz myślę, żeby sprzedać 7d i kupić 5d mk IV jak będzie + 70d jako pomocniczy, chyba, że 5d będzie naprawdę fajny to zostanie sam.

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Obecnie każda pucha Canona z APSC od czasów 500D wypluwa podobny obrazek. Lepiej inwestuj w szkła bo na nowym body szybko tracisz. IMHO wystarczy Ci coś pokroju 600D/60D. Nie sądzę żebyś więcej wycisnął z 2-3 droższej puszki jakim jest 70D z chorą ceną prawie 4000 zł. Za 4000 zł kupisz ekstra szkło czy nawet dwa.
    I naprawdę martwiłbym się jaki obiektyw kupić a nie czy 7D czy 70D.

Miasto
    Łódź

Witam. Nie chcąc powielać tematu, zadam pytanie tutaj. Czy ktoś może precyzyjnie stwierdzić (najlepiej na podstawie doświadczeń z obiema puszkami), jak wygląda sprawa celności AF, przede wszystkim na AI Servo w trybie seryjnym? U mnie nadszedł czas upgrade'u z 50D na nowszą technologię i ostateczne rozstrzygnięcie dokona się właśnie między 70D a 7D. Testy znam na pamięć, niby moduły AF te same, ale Optyczni w teście 70D opisują wiele dodatkowych opcji konfiguracji AF, dostępnych w menu funkcji indywidualnych C.Fn. W teście 7D cisza o takich "bajerach". Z drugiej strony przeczytałem kilka opinii, jakoby AF 7D mimo wszystko był lepszy od tego zastosowanego w nowszym modelu. W moim przypadku to właśnie celność AF w trybie servo jest bardzo istotną kwestią. Gorsze ISO siódemki nie będzie mi tak dokuczać, bo focę przede wszystkim w plenerze.
    Ostatnio edytowane przez PiotrC ; 30-05-2014 o 18:19

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez PiotrC Zobacz posta
    Witam. Nie chcąc powielać tematu, zadam pytanie tutaj. Czy ktoś może precyzyjnie stwierdzić (najlepiej na podstawie doświadczeń z obiema puszkami), jak wygląda sprawa celności AF, przede wszystkim na AI Servo w trybie seryjnym? U mnie nadszedł czas upgrade'u z 50D na nowszą technologię i ostateczne rozstrzygnięcie dokona się właśnie między 70D a 7D. Testy znam na pamięć, niby moduły AF te same, ale Optyczni w teście 70D opisują wiele dodatkowych opcji konfiguracji AF, dostępnych w menu funkcji indywidualnych C.Fn. W teście 7D cisza o takich "bajerach". Z drugiej strony przeczytałem kilka opinii, jakoby AF 7D mimo wszystko był lepszy od tego zastosowanego w nowszym modelu. W moim przypadku to właśnie celność AF w trybie servo jest bardzo istotną kwestią. Gorsze ISO siódemki nie będzie mi tak dokuczać, bo focę przede wszystkim w plenerze.
    Co dokładnie fotografujesz i jakim szklem?
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez crasta Zobacz posta
    Co dokładnie fotografujesz i jakim szklem?
    Generalnie większość kołowych środków transportu - od WRC począwszy, przez truck-spotting (fotografowanie ciekawych ciężarówek, głównie na autostradach), wozy straży pożarnej (w akcji - pożary, wypadki, generalnie reporterka), pojazdy komunikacji miejskiej, sporadycznie na kolei skończywszy. Szkła: C70-200 f/4 L i C15-85.

Trochę mnie kusi ta solidność i wielkość 7D. Miałem okazję chwilę pobawić się 60D znajomego i to już jednak inna jakość wykonania niż poczciwy 50D. Poza tym już 60D był mniejszy od pięćdziesiątki, a 70D jeszcze pomniejszyli. Do moich dość dużych łap chyba bardziej pasowałaby siódemka, ale jeśli okaże się, że miałbym kosztem lepszego AF-u poświęcić trochę wygody i ergonomii, to raczej bym się nie zastanawiał.

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów