Ostatnio edytowane przez Raideur ; 21-05-2014 o 09:31
Wiem, ale jakoś tak mi się skojarzyło. Kamerzysta powinien ostrzec fotografa, ale zawsze może powiedzieć, że był wynajęty tylko do filmowania młodej pary. Ale filmował fotografa do końca.
Tak czy inaczej, to samemu trzeba się orientować, bo można sobie zrobić krzywdę. Nie zawsze będzie ktoś pod ręką kto krzyknie "fotograf orient".
Pomijam oczywiście zdarzenia losowe, na które nie mamy wpływu. Np kiedyś prawie dostałem piłką na siatkówce. Odskoczyłem w bok dopiero, gdy kolorowa kula dziwnie rosła mi w obiektywie.
--- Kolejny post ---
A co robić w takim przypadku. Pewnie wyłączyć zasilanie (w pozycję OFF). Wyjąć baterię i nie włączać z ciekawości.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Fotografia sportu niesie za sobą ryzyko jakby nie patrzeć. Sam ostatnio zistałem ustrzelony na piłce ręcznej.
cobalt No napewno najlepiej wylaczyc i osuszac, jednak nigdy to juz nie bedzie to samo co przed, woda swoja "robote" zrobi, lub zrobila?
Doczytalem ze w torbie mial jeszcze iPhone 5S, iPad 4.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
W piatek wrzucili Polkę do morza, a maż też wskoczył dla towarzystwa.
Po prostu trzeba w maju być świadomym, że rozwydrzeni pryszczaci licealiści chorwaccy wrzucaja do wody dla zabawy. Jak dyngus w Polsce i społeczeństwo jest też oburzone.
Maturanti bacili ženu iz Poljske u more, muž skočio za njom - 24sata
Jeżeli ten nieszczęsny fotograf był miejscowy, to jednak dosyć lekkomyślny.
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 21-05-2014 o 10:49
Co powiedzieć na film z pierwszego postu - widocznie podszedł zbyt blisko. Mógł pozostać na murku czy schodach , lub znaleźć inne miejsce na zrobienie reportażu z tego wydarzenia. Ale grunt oby sprzęt przeżył ... choć.. ?![]()
Tak, tak wyrazy oburzenia. Skoro to tradycja, to walczmy z pogaństwem. Bądźmy jak Radio Maryja i TV Trwam - nieugięci w gniewie![]()
Skasowali mi ;(
moja znajoma 'ślubniaczka' w czasie sesji dosłownie na 2-3 sekundy zanurzyła 5d2 + elkę w morskiej wodzie, efekt - cały sezon pracowała na nowy sprzęt, kiedyś pożyczyłem kumplowi canona eos 300 (analog) + canona 28-105 który to zestaw wpadł na kilkanaście sek do jeziora i efekt ten sam - sprzedane za grosze jako złom z wodą między soczewkami także blado to widzę ...
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
na filmie widać jak obiektyw wali o obramowanie fontanny, wiec raczej szczelny to już nie był
ubaw po pachy