Najlepiej zrobić samemu parę zdjęć, a jeszcze lepiej więcej niż parę i nie testowych tylko w realnych warunkach, to uwiarygadnia wydawane opinie.
Najlepiej zrobić samemu parę zdjęć, a jeszcze lepiej więcej niż parę i nie testowych tylko w realnych warunkach, to uwiarygadnia wydawane opinie.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
To jeszcze nic nie udowadnia bo każdy ma inne potrzeby. Jeden kupi i będzie niezadowolony bo oczekiwał że 1EV różnicy sprawi że AF mu będzie działał w ciemnej piwnicy, drugi kupi i będzie używał do "reporterki" czyli ludzików na odległość 2-10m i będzie zachwycony, trzeci kupi do landszaftów i będzie narzekał na AF przy większych odległościach czy ciężar sprzętu.
Jeśli chodzi o AF Sigmy to zauważyłem ciekawą sprawę. Dałem aparat małżowinie, ustawiłem wszystko tak żeby tylko spust migawki musiała nacisnąć i okazało się, że miała całkiem sporo chybionych zdjęć. Ja w tych samych (a nawet trudniejszych warunkach) nie miałem żadnych problemów żeby trafić.