Dla pieniędzyyyyyy z kotleciarstwa HAA !!![]()
Dla pieniędzyyyyyy z kotleciarstwa HAA !!![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Magia zatrzymywania czasu.Tysiące(miliony?)chwil i obrazów,które można zaobserwować i które są niemal takie same...jednak udaje się wyłowić te,które bardziej wchodzą w pamięć,a na zdjęciu przykuwają wzrok.Ostatecznie można pójść śladem pewnej szkockiej rodziny,która chcąc zaoszczędzić za wydatkach weselnych nie zamówiła kamerzysty. Postanowili dokładnie zapamiętać całe wesele......a ponieważ mam kiepską pamięć,robię zdjęcia
![]()
u nas w kraju chyba by nie przeszła taka wersja z zapamiętaniem całego... wesela, i innych tego typu imprez. No chyba że sami abstynenci będą brali w owej imprezie udział.
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Dla samej przyjemności robienia zdjęć to raz. Do niektórych zdjęć zdarza mi się potem wracać wtedy przyjemność jest większa, na ogół są to zdjęcia słabe technicznie.
...bo to chyba jedyna impreza,którą można zapamiętać;skoro nie było kamery,to może na stół poszło picolo?A do tematu wracając -jeżeli fotografia to hobby to cyka się po to,żeby mieć zdjęcia (gołębiarz stoi i gwizda i też się cieszy),a jeżeli praca to dla kasy. Fajnie jest połączyć jedno i drugie
![]()
Temat rzeka.. i chyba trochę zbyt poważny jak na to forum.
A robienie zdjęć też ma wady, zboczenie jakieś !!
Jestem na "wyprawie", staje w fajnym punkcie i ..... wyjmuję statyw, patrzę na słońce, szukam miejsca, przymierzam się do ...., zmieniam, .... zamiast po prostu chłonąć ten widok, zapomnieć o wszystkim, wczuć się w...
I dopiero po parunastu dniach, patrząc w monitor..podziwiam.
Zboczenie jakieś !!
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 09-05-2014 o 18:47
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Tu się z Panem zgadzam . Czasami gdzieś pojadę w fajne miejsce i zamiast relaksować się i podziwiać widoki, najpierw oglądam je przez wizjer aparatu, potem na lcd jak coś nie tak to znowu wizjer kombinacje alpejskie może taki kadr, a może inny. Jak już strzele te kilka fotek to dopiero mogę odpoczywać. I to nie do końca bo szkoda dnia może coś ustrzele ciekawego i w drogę !! szukać kolejnego ciekawego kadruto taki sport można powiedzieć
![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)