4. Poprostu zbyt mocno wykadrowalem w PS. Da sie poprawic z reszta ta ze shodami rowniez![]()
4. Poprostu zbyt mocno wykadrowalem w PS. Da sie poprawic z reszta ta ze shodami rowniez![]()
5D Mark III 24-105 L IS + 70-200 L 2.8 IS II
Takie moje spostrzeżenia:
@3 - Staraj się nie ucinać ludziom członków w przegubach ( w tym przypadku w kolanach). Nad / pod jest ok, nigdy na linii. Poza tym dla mnie jak najbardziej ok.
@4 - Wygląda na ucięte i barwy faktycznie nie takie...
@5 - Modelka ma zamknięte oczy (być może od słońca walącego prosto po oczach?). Za ostre schody, aż oczy bolą. Kadr jakiś taki...nie wiem...:/ Trochę ciaśniejszy kadr z modelką po środku wydaje mi się fajniejsze, ale to może tylko moja wyobraźnia
Takie tam amatorskie opinie...
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
Proponuję zacząć od pracy nad opanowaniem ładnego światła, zostawić na razie obróbkę w Photoshopie i skupić się na tym, żeby zdjęcie wyglądało dobrze na wyświetlaczu aparatu. Modelka na 3 ostatnich zdjęciach prześliczna, jesli możesz to pracuj z nią jak najwięcej, będzie dużo fajnych zdjęćPodpis na zdjęciach na razie zupełnie Ci niepotrzebny moim zdaniem. 70-200 to genialny portretowy obiektyw, daj mu zaszaleć. Unikaj zbyt mocnego kontrastu, na zdjęciach które pokazałeś wygląda jakby ktoś odpalił niesamowicie mocne źródło światła wprost na modeli
Dzieki za uwagi panowie. Kazda jest wana i postaram sie z nich skorzystac. Modelka kazala podziekowac za komplement. Pracuje z nia od dluzszego czasu i ona bardzo chetnie godzi sie na wszelakie sesje. Mam jeszcze ze 4 sliczne kolezanki (2 Polki i dwie Lotyszki), ktore rowniez chca ze mna i moim aparatem, spedzac kazda wolna chwileGeneralnie to zdjecia im sie podobaja a dla mnie to najwazniejsze na tym etapie. Same sprowadzaja mi kolejne kumpele wiec dla mnie super, ja nic nie place, one nic nie placa, ja sie ucze a one sie ciesza z fotek. Idealny kompromis jak na poczatkujacego portreciste
Co do kolorow to oczywiscie mam z naturalnymi barwami rowniez ale jesli mam 30 fotek tej samej dziewczyny to staram sie je jakos urozmaicac.
--- Kolejny post ---
Musze bardziej uwazac na te obcinanie czlonkow. Kiedys nagminnie obcinalem stopy i teraz za bardzo sie skupiam na tym przez co popelniam inne bledy
6.
7.
8.
9.
Slabe jakosciowo, sorki.
10.
11.
12.
--- Kolejny post ---
Nastepne foty bede wstawial bez tego watermaka lub z jakims innym![]()
Ostatnio edytowane przez stabio ; 07-05-2014 o 15:44
5D Mark III 24-105 L IS + 70-200 L 2.8 IS II
Nr 9 więcej minusów niż plusów.
Jakość słaba. Szczególnie na twarzy. Cień po prawej stronie i chyba resztki statywu.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
W 7 i 8 nie pasuje mi ucięcie ręki. 10 najlepsza a 11 i 12 niezłe.
Pozdrawiam Rysiek
zrobił bym coś z logiem bo bije po gałach tak ze szkoda gadać.
Jeśli chodzi o zdjęcia to jak dla mnie lipa, na ta chwile sprzęt się marnuje![]()