Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: [stabio] Portrety - my next level

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: [stabio] Portrety - my next level

Jako, ze jak do tej pory wystawilem tylko dwa zdjecia odnosnie portretu i nie spotkaly sie z pochlebynmi opiniami, nie powinienem krytykowac Twoich ostatnich "perfekcyjnych" portretow... jednak to zrobie tylko dlatego, ze zamiast komus dac wskazowki to kazesz mu zachowac zdjecia dla siebie Tak wiec KROLU portretow... ostatnie zdjecie z tematu [Galaktycznymuczaczo]..???...???? (brzmi jak best portrets czy cos) to tej pani chyba ktos zapiekanke z reki ukradl albo Hot Doga. Zdjecie nr 42.... taki miSZcz i fachowiec a nie potrafi prosto zdjecia zrboic badz chociazby wykadrowac.... Troche przypal Ja nie radze innym aby nie udostepniali zdjec bo mi sie nie podobaja. Zobaczylem raptem kilka Twoich i sam juz wiesz.... Niemniej pozdrawiam i zachecam do rozpisywania sie o tym jak pomoc, wyjasnic i krytykowac a nie zniechecac i rozpisywac sie o tym jaki to ja jestem ********y a inni sa tacy beznadziejni. Ilosc postow nie swiadczy o niczym. Stopka jest jaka jest bo nie mam juz oryginalow a nie mam zamiaru bawic sie w kadrowanie.

--- Kolejny post ---

3.

4.

5.

5D Mark III 24-105 L IS + 70-200 L 2.8 IS II

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Sloma z butow, ale czego ja po tobie oczekiwalem. Wracajac do zjdec, jezeli brakuje ci tam hot doga to moze go sobie dorysuj? Nr 42 krzywy hmmm ciekawe, zgodnie z linia kanapy jest prosto , vhyba ze patrzysz na linie sciany ktore sa ustawione do siebie pod katem przez co jedno do drugiego wyglada jakby krzywe , ale co ja tam sie znam

Ja zostaiwe cie w tym malym swiecie w ktorym slowo krytyki ktore dobitnie opisuje to co widzi przecietny uzytkownik forum wywolujw w tobie tak poteznie negatywne i agesywne emocje. Co dziwne kiedy napisale o kotku zebys robil wiecej zdjec i nie robiles problemi a teraz juz rzucasz sie jak zlowiona plotka w podbieraku. Wchodzac na forum i wrzucajac do internetu cos licz sie z tym ze nie kazdy bedzie dawal ci rady , ba odesle do ksiazek i nie poda tytulow. Czasem trzeba wyjsc z wlasna inicjatywa , zrobic cos na wlasna reke a nie licxyc na to ze na forum koledzy poklepia po ramieniu delikatnie powiedza co jest nie tak , zlapia za raczke i wprowadza w swiat fotografii. Zlosc sie ile wlezie ale na tym forum to co publikujesz w formie zdjec mowi samo za siebie, i chyba wiele osob na forum podzieli moje zdanie co do tego jak wygladaja twoje zdjecia.

A co do samego chowania zdjec. Jezeli robisz 100 zdjec nie publikujesz 100 tylko te najlepsze 1,2,7 . Czasem niektore zdjecia sa tak slabe ze az nie warto ich pokaxywac, kazdy takie ma, i uwazam ze takie zdjecia wartowlasnie" zostawic dla siebie" tak jak twoje portretowe, kota zostawie bo zwierzeta szanuje pozdro z
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

Masz jakas obsesje czlowieku.. )) Graszvtutaj boga portreciste a nic wielkiego nie pokazales. Gdybys mial choc odrobine samokrytyki to bys niecrozpisywal sie w takiej formie I szukal poparcia u innych. Wystarczylo wymazac ta krzywa sciane z lewej strony I problem z glowy ale co ja tam wiem, miSZ tak chcial. Nie wiem czemu szukasz poparcia u innych, to tylko utwierdza mnie w podejzeniach, ze ktos Cie musial mocno skrzywdzic na onecie - Digart. Ja na to forum trafilem aby sie uczyc I czegos dowiedziec a nie czytac wywody kogos kto sie uwaza za jaks gwiazde tego forum. I komu tu sloma z butow wystaje? Zenujace tak jak Twoj nick, ktory swiadczy o jakiejs megalomanii... o ile rozumiesz co to slowo oznacza. Moze wroc na Digart, I tam tocz takie dyskusje bo tutaj wiekszosc ludzi wie do czego sluzy forum. Za stary jestem na takie bzdury I czas, ktory Tobie poswiecilem, zostal calkowicie zmarnowany. Nie jestes pomocny, uwazasz sie za najlepszego I nie masz krytycznego stosunku do siebie. Straszny typ czlowieka, wspolczuje z calego serca. Mam nadzieje, ze na tym zakonczymy bo zmarnowalem zbyt wiele czsu na ta idiotyczna polemike. Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

Za literowki przepraszam ale pusze z telefonu a mam za duze paluchy na smarfony

Początki nałogu
    Miasto
    022

W 1 się zgodzę z Muczaczo - długa droga przed Tobą.

3 ma uciętą czaszkę, 4 zamknięte oczy, 2 kolorystykę instagram'a.

Nie jest to żaden next level ani best "portrets"

Osobiste wycieczki też mega słabe...

Dopiero zaczyna

Ja osobistych wycieczek nie zaczalem.

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Moge zapytać jak robiles konwersje do BW w 3?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Nie znam się zbytnio na portretach, ale po jakie licho wsadziłeś ładną modelkę na takie schody i do tego BW ?
    Owszem cegły prosto, fajny motyw bez modelki, a tak gdzieś się ów portret zagubił.

Może zmniejsz swój podpis na dole, tak trochę odwraca uwagę.
    Piszę to jako amator - raczej od landszaftów, bo portrety są dla mnie zbyt trudne.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-05-2014 o 09:33

Dopiero zaczyna

Dzieki. Podpis usune bo jest drazniacy a co do modelki na schodach to byl to jej pomysl I wlasnoe takie zdjecie chciala, ja tylko je zrobilem

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez damianko Zobacz posta
    Moge zapytać jak robiles konwersje do BW w 3?
    O ile mnie pamiec nie myli to nie robilem konwersji na 3 pierwszych fotkach. Troszke je przyciemnilem I podkrecilem kontrast.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

To spróbuj to uratować - albo zrobić raz jeszcze.
    Wykadrować może bez tej ciemnej ściany z lewej i w kolorze, z mniejszym o połowę podpisem.

4) Jest fajna, może zbyt ucięta - ale kolor normalny byłby przyjemniejszy, a nie takie "wyprane" zdjęcie.
    Modelka ma czym się wyróżniać, ma piegi - pokaż je wyraźnie.

Przepraszam za te uwagi, ale sam się uczę i tylko dużo oglądam, a portrety to niełatwa sztuka.

I proszę - podaruj sobie "osobiste wycieczki"... może warto wpierw się chwilę zastanowić, zanim odpiszesz ze spokojem.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-05-2014 o 09:32

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

3 - niezłe, choć ucięte włosy psuja efekt. Rozjaśniłbym również twarz dziewczyny.
    4 - najciekawsza,
    5 - zgodzę się z Robertem że kadr "dziwny" jak na portret. Wydaje mi się też, że zbyt duży kontrast i wyostrzenie (czy mi się wydaje, czy schody są ostrzejsze niż modelka?). Koszulka modelki jest wypalona zbyt, przez co nie widać detali bluzki.
    Ostatnio edytowane przez rysib ; 07-05-2014 o 09:35
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów