Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy Canon 60d jest dużo gorszy od sony a580?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Czy Canon 60d jest dużo gorszy od sony a580?

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    a57 i tym podobne serie wolę omijać szerokim łukiem po tym co zaserwowało sony w a55 - tam to w ogólne nie było mowy o pracy w studio z lampami błyskowymi. No i ta seria jest trochę za mała, kiepsko mi w dłoni leży.

według snapsort.com w sonym jest rozpiętość 13,3 EV a w canon tylko 11,5 EV i to mnie martwi ale nie wiem na ile to prawdziwe dane
    MAR , ja nie wiem gdzie ty i skąd ty to wszystko bierzesz
    a57 nie ma zbyt dużo wspólnego z A55
    *ma 1 kurtyne migawki (elektroniczna) - działa to tak że shutter lag jest +- tak krótki jak w serii 1d - a55 ma laga cos jak a580
    **obudowę posiada z a65 czyli jest wiekszy od a55. mialem a33 i maleństwa to są. (mialem tez i a580). Względem a580 jest 4% mniejszy i 50g lżejszy - Compare camera dimensions side by side do tego ma wygodniejszy grip , lepszy live view ze względu na slt , dużo lepszy LCD (możesz go nawet zakryć) + większy wizjer.
    ***najnowsze slt mają funkcje wylaczenia symulacji i nie ma żadnych problemów
    do tego a57 ma osłabiony filtr AA, wzgledem a580 będziesz miał jeszcze lepszą rozdzielczość

Naprawdę nie wymyślam. Miałem a580 chwilę po premierze przez rok i to rewelacyjny aparat, natomiast zamieniłbym na A57

Domyślnie Odp: Czy Canon 60d jest dużo gorszy od sony a580?

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    MAR , ja nie wiem gdzie ty i skąd ty to wszystko bierzesz
    a57 nie ma zbyt dużo wspólnego z A55
    *ma 1 kurtyne migawki (elektroniczna) - działa to tak że shutter lag jest +- tak krótki jak w serii 1d - a55 ma laga cos jak a580
    **obudowę posiada z a65 czyli jest wiekszy od a55. mialem a33 i maleństwa to są. (mialem tez i a580). Względem a580 jest 4% mniejszy i 50g lżejszy - Compare camera dimensions side by side do tego ma wygodniejszy grip , lepszy live view ze względu na slt , dużo lepszy LCD (możesz go nawet zakryć) + większy wizjer.
    ***najnowsze slt mają funkcje wylaczenia symulacji i nie ma żadnych problemów
    do tego a57 ma osłabiony filtr AA, wzgledem a580 będziesz miał jeszcze lepszą rozdzielczość

Naprawdę nie wymyślam. Miałem a580 chwilę po premierze przez rok i to rewelacyjny aparat, natomiast zamieniłbym na A57

Wielkie dzięki, bardzo cenne uwagi. Nie znałem a57, nie jestem na bieżąco z nowościami foto. Bazowałem na poważnych ograniczeniach w modelu a55. Dobrze, że w modelu a57 już nie ma takich utrudnień. Wezmę ten model pod uwagę.

dj_exon a77 to chyba trochę za dużo jak na moje potrzeby. szukam możliwie najtańszego rozwiązania bo po co przepłacać. matryce FF raczej nie dla mnie, zbyt płytka GO w studio. A900 super sprzęt, marzyłem o nim kiedyś ale muszę mieć ruchomy ekran i live view dobrze działający w ciemnym studio.

na chwilę obecną rozważam nikon d5200 bo stosunek cena/ możliwości fajny, nikon d5300 bo można robić zdjęcia sterując przez wiifii, a57 bo nie będę musiał zmieniać obiektywów aczkolwiek w tym przypadku za jakieś 2-3 lata i tak czeka mnie zmiana systemu bo sony już odpuścił bagnet A. nadal też kusi mnie canon 60d
    Ostatnio edytowane przez m-a-r ; 23-04-2014 o 22:30
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Uprawnienia umieszczania postów