Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Po sobie wiem, że jak kupować to raz a dobrze Ja sam posiadam Hoye tyle, że pro 1 i jak już kupujesz to kup większy i redukcje- oszczędzisz kase przy kolejnym szkle

Domyślnie Odp: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Po sobie wiem, że jak kupować to raz a dobrze Ja sam posiadam Hoye tyle, że pro 1 i jak już kupujesz to kup większy i redukcje- oszczędzisz kase przy kolejnym szkle
    Pod warunkiem, że to szkło będzie miało identyczny gwint jak to poprzednie. Przeważnie kolejnym po 18-55 jest 17-50, które ma już 72mm. Jeżeli to szkło ma zostać na kolejnych kilka lat, wtedy można kupić drożej. Po przesiadce na 17-70 dorwałem okazyjnie polar B+W, ten to już na dłużej...
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Pod warunkiem, że to szkło będzie miało identyczny gwint jak to poprzednie. Przeważnie kolejnym po 18-55 jest 17-50, które ma już 72mm. Jeżeli to szkło ma zostać na kolejnych kilka lat, wtedy można kupić drożej. Po przesiadce na 17-70 dorwałem okazyjnie polar B+W, ten to już na dłużej...
    Pisałem przecież, że kupować raz, dobrze i większą średnice z redukcją

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Pisałem przecież, że kupować raz, dobrze i większą średnice z redukcją
    Nie zauważyłem tego z redukcją... Tak można kupować, chociaż szkiełko droższe od słoika... Najciekawszy stosunek cena vs. jakość ma bodaj Marumi DHG C- P.L.D. No i dziwie się, że jeszcze Test filtrów polaryzacyjnych - Wstęp - Inne testy - Optyczne.pl tego nikt nie wrzucił.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Uprawnienia umieszczania postów