Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Mam tylko jedno życzenie co do tego szkła (po teście 35/1.4), nie obawiam się o parametry IQ, gdyż te będą bardzo dobre, oby tylko AF dział prawidłowo
    Ot takie pisanie chyba z nudów przy niedzieli. Czy mógłbyś uzasadnić swoje życzenie, w biorąc pod uwagę ogromne problemy skutecznosci af w
    S35 1.4, oraz S18-35 1.8 ??

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Ot takie pisanie chyba z nudów przy niedzieli. Czy mógłbyś uzasadnić swoje życzenie, w biorąc pod uwagę ogromne problemy skutecznosci af w
    To jest dopiero pisanie z nudów przy niedzieli i to u ciotki Marysi co to przy obiedzie opowiada o swojej wyprawie do Wąchocka.

Miałeś choć jedno z tych szkieł w dłoni że takie farmazony wypisujesz? Bo ja mam Sigmę 35A i skutecznością AF nie ustępuje obiektywom Canona które posiadam, jedynie w bardzo trudnych warunkach jest odrobinę wolniejsza od dwukrotnie droższej 35L.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    To jest dopiero pisanie z nudów przy niedzieli i to u ciotki Marysi co to przy obiedzie opowiada o swojej wyprawie do Wąchocka.

Miałeś choć jedno z tych szkieł w dłoni że takie farmazony wypisujesz? Bo ja mam Sigmę 35A i skutecznością AF nie ustępuje obiektywom Canona które posiadam, jedynie w bardzo trudnych warunkach jest odrobinę wolniejsza od dwukrotnie droższej 35L.
    Miałem, dlatego smucą mnie takie posty jak Twoj i bynajmniej nie chodziło mi o szybkośc układu.

Miałem, dlatego smucą mnie takie posty jak Twoj i bynajmniej nie chodziło mi o szybkośc układu.
    Jeśli chcesz powiedzieć że ta 35A u Ciebie nie trafiała to albo masz zwalone body, ale trafiłeś na felerny egzemplarz. Znajomy w sklepie foto sprzedaje tą Sigmę wiadrami i do tej pory nie miał ani jednej reklamacji.
    Sam praktycznie nie odpinam tego szkiełka i na celność AF absolutnie nie narzekam. Nawet więcej - to głownie tym obiektywem robię zdjęcia ruchliwemu 3-latkowi i każdy kto ma małe dziecko wie, że jest to jeden z najbardziej wymagających dla AF obiektów do fotografowania.

BTW. Jeszce 2 miesiące temu nie wiedziałeś jaki sprzęt zabrać do kościoła na ślub, kupiłeś leciwe już 40D i chcesz mi wmówić że podpinałeś do niego Sigmy za 3tys i 35L za dwa razy więcej?
    Nawet jeśli to przy Twoim body to nie AF obiektywu byłby najsłabszym ogniwem. Zastanów się więc prosżę zanim jeszcze coś "sprytnego" napiszesz
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 06-04-2014 o 15:08

Początki nałogu

Jeśli chcesz powiedzieć że ta 35A u Ciebie nie trafiała to albo masz zwalone body, ale trafiłeś na felerny egzemplarz.
    To ja też miałem ZWALONY egzemplarz i co?
    Ano to, że obserwuję i z obserwacji wynika, że nie jestem osamotniony. Niestety mniej użytkowników gani Canona niż Sigmę..
    Kupując Sigmę dla "światełka" można się zdziwić

Wytalkowane z GT-I9100

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Kupując Sigmę dla "światełka" można się zdziwić
    1. Używam S35 od roku i uważam, że celnością nie ustępuje szkłom canona.
    2. Kupując 24L II dla "światełka" można się bardzo zdziwić.
    3. Jeśli S50 Art będzie tak samo celna jak S35 i przynajmniej tak samo "szybka" jak C50/1.4 to będzie hicior - chyba, że przesadzą z ceną.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony

Jeśli chcesz powiedzieć że ta 35A u Ciebie nie trafiała to albo masz zwalone body, ale trafiłeś na felerny egzemplarz. Znajomy w sklepie foto sprzedaje tą Sigmę wiadrami i do tej pory nie miał ani jednej reklamacji.
    Sam praktycznie nie odpinam tego szkiełka i na celność AF absolutnie nie narzekam. Nawet więcej - to głownie tym obiektywem robię zdjęcia ruchliwemu 3-latkowi i każdy kto ma małe dziecko wie, że jest to jeden z najbardziej wymagających dla AF obiektów do fotografowania.

BTW. Jeszce 2 miesiące temu nie wiedziałeś jaki sprzęt zabrać do kościoła na ślub, kupiłeś leciwe już 40D i chcesz mi wmówić że podpinałeś do niego Sigmy za 3tys i 35L za dwa razy więcej?
    Nawet jeśli to przy Twoim body to nie AF obiektywu byłby najsłabszym ogniwem. Zastanów się więc prosżę zanim jeszcze coś "sprytnego" napiszesz
    Skąd u Ciebie tyle żalu i agresji? Przecież ja Ciebie nie obraziłem! Pisałem na podstawie moich doświadczeń dot. S18-35 1.8 oraz wielu niepochlebnych komentarzy nt. S35 1.4.
    Miło mi, że ktoś interesuje się zwykłym userem tego forum...Tak jest, kupiłem leciwego 40D i używam go z kilkoma L-kami więc mam co z czym porównywać. Nie pisz proszę, że ten aparat ma zwalony AF, bo się tylko ośmieszasz. Akurat AF ma rewelacyjny, który z L-kami (z resztą z kitem też) praktycznie się nie myli, czego niestety nie mogę powiedzieć o Sigmie.
    Więc do cholery jasnej nie wmówisz mi że Sigmy mają dokładny AF! No chyba że przyjedziesz do mnie (chętnie zaproszę), i wykonasz z odległości ok 4 m, kilka ostrych zdjęć np filiżanki z kawą postawionej na środku stołu, za którym stoi 6-8 krzeseł (to taki pierwszy z brzegu przykład), to wtedy uwierzę!

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez robson999 ; 06-04-2014 o 21:14

Pisałem na podstawie moich doświadczeń dot. S18-35 1.8 oraz wielu niepochlebnych komentarzy nt. S35 1.4.
    Byłoby lepiej gdybyś skupił się na swoich doświadczeniach bo powtarzanie "wielu" niepochlebnych komentarzy nie służy nikomu. Zwłaszcza że połowa z autorów tych komentarzy podobnie jak Ty żadnego z obiektywów w ręce nie miała tylko przepisuje bajki jakie ktoś inny stworzył.

AF ma rewelacyjny, który z L-kami (z resztą z kitem też) praktycznie się nie myli
    Można wiedzieć konkretnie jakie to eLki i inne obiektywy działają tak skutecznie?
    Sigmę miałeś podpiętą w domu czy tylko w sklepie?

Więc do cholery jasnej nie wmówisz mi że Sigmy mają dokładny AF! No chyba że przyjedziesz do mnie (chętnie zaproszę), i wykonasz z odległości ok 4 m, kilka ostrych zdjęć np filiżanki z kawą postawionej na środku stołu, za którym stoi 6-8 krzeseł (to taki pierwszy z brzegu przykład), to wtedy uwierzę!
    Oczywiści że nie przyjadę ale Ciebie chętnie zaproszę do siebie. Co więcej dam Ci do ręki mój zestaw i sam ocenisz czy Sigma trafia czy fotograf d...
    Ja tam swoich intencji jestem pewien, zwłaszcza że sam zawsze doradzam osobistą wycieczkę do sklepu i przekonanie sie na własnej skórze co to szkiełko jest warte. Nie zauważyłem natomiast żeby ktoś narzekający na te obiektywy mieli odwagę zaproponować to samo.

Uzależniony

Byłoby lepiej gdybyś skupił się na swoich doświadczeniach bo powtarzanie "wielu" niepochlebnych komentarzy nie służy nikomu. Zwłaszcza że połowa z autorów tych komentarzy podobnie jak Ty żadnego z obiektywów w ręce nie miała tylko przepisuje bajki jakie ktoś inny stworzył.
    Ooo, no nie, nie...Komentarze innych użytkowników zawsze były dla mnie bardzo ważne.

Można wiedzieć konkretnie jakie to eLki i inne obiektywy działają tak skutecznie?
    Sigmę miałeś podpiętą w domu czy tylko w sklepie?
    EF100L, EF200L, kit 18-55. Sigmę 18-35 1.8 zakupiłem w październiku, celem fotografii nocnego nieba. Szkiełko wymarzone do tego typu celów, oczywiście się sprawdziło (dlatego go nie sprzedam). Natomiast od pewnego czasu testuję obiektyw pod kątem reportażu ślubnego i tutaj nie mogę dojść do siebie. Doszło do tego, że na pełnym otworze przysłony (już to mam obczajone), będę musiał wykonać po 2-3 szybkie ekspozycje (dla bezpieczeństwa) dla każdego kadru pow. 3-4 m i to mnie doprowadza do szału.

Oczywiści że nie przyjadę ale Ciebie chętnie zaproszę do siebie. Co więcej dam Ci do ręki mój zestaw i sam ocenisz czy Sigma trafia czy fotograf d...
    Ja tam swoich intencji jestem pewien, zwłaszcza że sam zawsze doradzam osobistą wycieczkę do sklepu i przekonanie sie na własnej skórze co to szkiełko jest warte. Nie zauważyłem natomiast żeby ktoś narzekający na te obiektywy mieli odwagę zaproponować to samo.
    Hmm...nie pozostaje nic innego, jak tylko umówienie się na PW
    Ostatnio edytowane przez robson999 ; 06-04-2014 o 21:59

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Powiem tyle przez 7 dni miałem S 35/1.4 i sprawdziłem dokładnie, optycznie bardzo ok. od @=1.4 ale niestety AF z bliska dawał radę ale już tak > niż 10 mm niestety nie (ok. 30% fot nieostrych) i to focone przy czasach gdzie z canona 24/1.4II miałem spokojnie ostre foty. Nie mam zwyczaju pisać czegoś czego sam nie jestem pewien nawet przy niedzieli .
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 06-04-2014 o 15:34

Uprawnienia umieszczania postów