"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sigma Pro, zabrała przedprodukcyjny egzemplarz 50-tki na targi do Łodzi. Jeśli ktoś jest z Łodzi to może podskoczy i podzieli się wrażeniami?
Swoją drogą, z tego newsa z Białorusi, można przynajmniej wywnioskować kiedy będzie oficjalna premiera, wspominają o 11.04czyli już tuż tuż.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 28-03-2014 o 14:19
no i jest recenzja...
Sigma Lens: Primes - Sigma 50mm f/1.4 DG HSM "A" (Tested) - SLRgear.com!
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Ostry jak brzytwa (tylko górne rogi słabsze tak to poziom przyzwoitość i lepiej, od 2.0 ostry od lewa do prawa). Ciekawe jaka będzie cena. I kolory.I bokeh.
Porównując winietowanie z cropów (na tej stronce nie ma wykresów z 50L na FF) wychodzi że Sigma mimo dziury 1,4 może być "jaśniejsza" niż eLka. Jedyna przewaga canonowskiej L to GO (przynajmniej na papierze). Żeby tylko cena była znośna...
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Pół kilo nie jest problemem, ja duży miso jestem. Sigma 35A waży niewiele mniej a jej ciężar mi nie przeszkadza. Jakbym chciał coś mniejszego i lżejszego to bym nie kupował FF tylko mydelniczkę z naleśnikiem.
Mam tylko jedno życzenie co do tego szkła (po teście 35/1.4), nie obawiam się o parametry IQ, gdyż te będą bardzo dobre, oby tylko AF dział prawidłowo![]()