Strona 33 z 106 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Otus ciężar rekompensuje wyplutymi fotkami...
    Allah Akbar!!!!! Mimo że nie miałeś żadnego z tych obiektywów w ręce sugerujesz że Otus jest lepszy. Zapomniałeś chyba że to, co Ci w Sigmie najbardziej przeszkadzało to AF, a Zeiss wcale go nie posiada.
    +1 dla Sigmy.

Początki nałogu

kaindox, czy możesz mi wreszcie powiedzieć o co Ci chodzi ? Co masz do mnie ?
    Skąd Ty wiesz co ja miałem/mam ze sprzętu foto ?

Uzależniony

Niestety, muszę publicznie przeprosić Sigmę 18-35 1.8 Chyba pochopnie wydawałem wcześniej opinie. Zaczynam dogadywać sie z tym szkłem, dlatego mam teraz zajawkę na tę 50-siątkę.

Uzależniony

Dajcie spokój. Uszanujmy temat wątku. A mam w związku z tym pytanie, czy jest sens targać się na ten obiektyw do kropa?? Miałbym w ekwiwalencie te 80mm, czyli taką sztuczną portretówkę, ale za to z eświatłem 1.8, a może i nawet 1.4

Do kościoła może jak znalazł, do klekcji z S18-35??

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Dajcie spokój. Uszanujmy temat wątku. A mam w związku z tym pytanie, czy jest sens targać się na ten obiektyw do kropa?? Miałbym w ekwiwalencie te 80mm, czyli taką sztuczną portretówkę, ale za to z eświatłem 1.8, a może i nawet 1.4

Do kościoła może jak znalazł, do klekcji z S18-35??
    Dlaczego 1.8? Naprawdę wydaje Ci się, że obrazek z tej Sigmy na pełnym otworze jest za słaby do kotleta?
    Niesamowite.

Z sampli wydaje się, że kompromis ostrość/kontrast w tej Sigmie jest całkiem rozsadny dla wielu potencjalnych nabywców. Inni wybiora Canona, jeszcze inni Łotusa.

Dla mnie najmniej akceptowalna jest masa, czyli ergonomia. 24-105 jest spory (zbyt spory dla mnie), ale nic więcej nie trzeba. Zamiast tego wziać tylko 50 mm i to zauważalnie cięższe, to jednak całkiem co innego.

No ale zawodowiec nie ma prawa narzekać na masę, a zwłaszcza do studio.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Dla mnie najmniej akceptowalna jest masa, czyli ergonomia.
    No właśnie, przecież dziś to jedna z największych zalet stałek - kompaktowość. Przy takich gabarytach i masie SIGMA musi pokazać na prawdę dobre właściwości optyczne i bokeh. Chociaż z ostatecznym osądem nowego szkła sigmy poczekałbym jeszcze na większa ilość testów. Szczególnie w zestawieniu z obiektywami będącymi w użyciu od jakiegoś czasu C50/f1.4, C50/f1.2L i S50/f1.4.

Osobiście bardziej niż nowych szkieł sigmy wyczekuje jednak odświeżenia stałek canona z lat 90tych. Na razie mamy C35/2IS, ale może niedługo odświeżą też 28/1.8 i 50/1.4
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    No właśnie, przecież dziś to jedna z największych zalet stałek - kompaktowość. Przy takich gabarytach i masie SIGMA musi pokazać na prawdę dobre właściwości optyczne i bokeh. Chociaż z ostatecznym osądem nowego szkła sigmy poczekałbym jeszcze na większa ilość testów. Szczególnie w zestawieniu z obiektywami będącymi w użyciu od jakiegoś czasu C50/f1.4, C50/f1.2L i S50/f1.4.

Osobiście bardziej niż nowych szkieł sigmy wyczekuje jednak odświeżenia stałek canona z lat 90tych. Na razie mamy C35/2IS, ale może niedługo odświeżą też 28/1.8 i 50/1.4
    Szkła również bym nie oceniał póki nie przejdzie solidnych testów w boju przez paru forumowych użytkowników. Wiele będzie zależeć od AF - jak będzie rakieta i powtarzalny to będzie hit. A co do odświeżania 28 to już jest 2.8 IS (o.0), na więcej bym nie liczył... Btw dałbym 2k za 50/1.8 jakby działało jak 85/1.8 usm.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Skąd Ty wiesz co ja miałem/mam ze sprzętu foto ?
    Chcesz powiedzieć że testowałeś już Sigmę 50A? bo Twoja nienawiść do Sigmy przybrała już rozmiary Islamskiego fanatyzmu.

Początki nałogu

Chcę powiedzieć, że od tej chwili nie będę już Ciebie widział na forum..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie proszę o natychmiastowe zakończenie tej wymiany "uprzejmości".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 33 z 106 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów