Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [maxx78] Porterety

Coś już napisał

Domyślnie Odp: [maxx78] Porterety

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    1 juz nie widać, a tak to pozostaje nr.2 cała reszta w moim odczuciu leży bo albo nudno, albo obróbka albo zdjęcie wyciągane w programie na siłe, to tak nie działa. Co ja polecam odnośnie łatwijeszego odbioru to jak zrobisz zdjęcia w parku to wrzuc np 3-5 zdjeć samego dziecka , a potem np już samą dziewczynę, staraj się utrzymać ten sam klimat obróbki zdjęć. Suwak clarity WAY TOO MUCH, staraj się trzymać ten sam ton obróbki, bo jak wrzucasz coś co idzie w niebieskości a zaraz potem w pomarańcz to trudno się w tym połapać.
    bardzo dziękuje za info

co do 1 zdjęcia to nie wiem co się stało - napisałem do administratora bo chciałem sprawdzić poprzez edycję( nie mam opcji edycji ) zdjęcia ale nie dostałem odpowiedzi - może ktoś z was wie jak mam wyedytować post ?

no ale to sprawa techniczna a przechodząc do zdjęć to są one bardzo różne i wybrałem je z bardzo wielu i wychodzi taki misz masz - rozumiem że chodzi o powtarzalność stylu obróbki i następne zdjęcia już tak będę zamieszczał a faktem jest że pewne niedociągnięcia i braku trochę ratuję poprzez edycje ale staram się ograniczać i mniej ciągać za suwaki w programie

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

pomyśl sobie że czytasz gazetę w pociągu jedną o motoryzacji drugą o łowieniu ryb
    nastepnym razem jak bedziesz obrabiał zdjęcie to tak jak wszystko zmieniałeś pociągnij w dół o jakes 20%
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

panas_k
    Guest

1. bardzo fajna chociaż przekadrowałbym w kwadrat i zdjął nieco nasycenia z oczu.

Co do reszty - takie albumowe, rodzinne pstryki, nie rozumiem zupełnie ekstremalnie przostrzonych zdjęć prześlicznej modelki, tak samo jak umieszczania jej w jakimś obskórnym otoczeniu z wulgarnymi napisami na ścianie. Potencjał ma bardzo duży, nic tylko robić jej zdjęcia. Ostatnie dwa pstryki fajne, natomiast przyczepię się do obróbki i ode mnie masz zakaz używania presetów gotowców - tylko psują zamiast pomagać. Fajnie łapiesz momenty, rodzinka sympatyczna - na razie popracuj nad kompozycją i dobrym światłem w zdjęciach a szaleństwa obróbkowe niech przyjdą później

Coś już napisał

nie było mnie chwilkę co nadrabiam. Przerwa podyktowana była sprzedażą mojego 6D. Może wydać się to dziwne ale kupiłem 5DC z przebiegiem 24tys sprawdzone w serwisie. Aparat doszedł do mnie niedawno więc się przestawiam . Przyznam że zgadza się to co czytałem na temat 5DC. Teraz myślę aby dokupić do niego T 28-75 2.8.

panas_k - następne fotki będą mniej przepuszczane przez program - tak nawiasem to z lekką zazdrością patrzę na Twoje portrety i nie ukrywam że podobają mi się

Miasto
    London

a co sie zgadza w stosnku do 5d bo mam i w sumie niewiem o co chodzi?

Coś już napisał

sprzedałeś 6D dla 5D? z jakiego powodu?

Coś już napisał

dla mnie 5d to aparat od którego powinienem zaczynać i cieszę się że go mam . Na pewno gorsze iso kolory ale tak naprawdę 5dc mimo to daje fajny obrazek tzn mam wrażenie że jakby był przepuszczany przez delikatny filtr ( czytałem że podobny do tego z kliszy) głównie o to mi chodziło z 5D. A tak przy okazji jeżeli masz 5D to czy masz może wgrany ML ? bo słyszałem że coś się pojawiło.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    sprzedałeś 6D dla 5D? z jakiego powodu?
    trafił mi się dobry klient i dorosłem do tego że to głownie człowiek robi zdjęcia a aparat to tylko narzędzie. Niestety wcześniej myślałem że mając dobry aparat będą dobre zdjęcia a tak nie jest.

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez maxx78 Zobacz posta
    dla mnie 5d to aparat od którego powinienem zaczynać i cieszę się że go mam . Na pewno gorsze iso kolory ale tak naprawdę 5dc mimo to daje fajny obrazek tzn mam wrażenie że jakby był przepuszczany przez delikatny filtr ( czytałem że podobny do tego z kliszy) głównie o to mi chodziło z 5D. A tak przy okazji jeżeli masz 5D to czy masz może wgrany ML ? bo słyszałem że coś się pojawiło.
    aaaa ta magiczna "plastyka" , kompletnie niewiem o czym gadasz... aprat jak aprat ff, dobry, ja chetnie zamienie moje 5d na 6d jak ktoś sie znajdzie, bez dopłaty, dorzucam mityczna plastyke
    Nie mam ML, aprat działą na starym sofcie, po co wgrywać ML skoro chyba wszystko co jest w ML miales w 6d

Coś już napisał

no mi z tej zamiany po kupnie 5D zostało 5000 więc do dalszej nauki 5D będzie wystarczający a potem nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupić coś lepszego jak się bardziej podszkolę bo co nieco mi zostało z tej zamiany ale na razie tego nie planuje

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

sprzedałaś 6d dla 5d?? i chcesz do niego dokupić tamrona?????
    a i widzę magiczne 50 1.4...
    ok
    no nic, milej nauki
    ekonomie tez poćwicz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów