Czegoś w Twoich zdjęciach brakuje, jakiejś głębi...nie potrafię określić. No ale praktyka czyni cuda, nie aparat robi zdjęcia ale człowiek![]()
Czegoś w Twoich zdjęciach brakuje, jakiejś głębi...nie potrafię określić. No ale praktyka czyni cuda, nie aparat robi zdjęcia ale człowiek![]()
Dziękuję Tamiyo za wypowiedź. Zgadzam się z Tobą, widzę że brakuje ale nie do końca rozumiem czego.
Dzisiaj taki pstryk i ostrzejsza obróbka (tylko czy nie za mocno pojechane?), proszę o opinię.
48.
Wiesz ze zdjęciami to jest tak jak z każdą sztuką. Jednemu się podoba, drugiemu nie. Najważniejsze to po pierwsze, żeby Tobie się podobały, po drugie, żebyś znalazł choć jedną osobę której też się będą podobałyA słowami krytyki na forum się nie przejmuj. Tak jak powiedział Tomfoot tu jest tylu "profi" skorych do zjechania każdego, że gdyby człowiek zwracał uwagę na nich to już dawno wyrzuciłby wszystkie aparaty w czortu. Czerp z tego przyjemność. Kilka fotek bardzo fajnych, przynajmniej dka mnie.
był 350D, 4D, 7D - jest 5D
Jestem zwykłym amatorem, ale ostatnie mi się podoba, trochę pachnie HDR-em, ale przyjemne zestawienie groźnego nieba ze spokojem na dole.
Może inaczej bym wykadrował - bez tej lampy z prawej i wówczas drzewo byłoby w dobrym punkcie.
Ale nie jestem w tym zbyt mocny, bo moje fotki ocenia żona i są dwa kryteria "do kosza" i "może być"![]()
mnie też ostatnia fota przypadła do gustu
kiedyś się z Tobą zabiorę na fotybo fajne miejsca odwiedzasz!
al tą lampke to zdejmij kolego, dlaczego temat CIĘŻKIE POCZĄTKI?
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Lampka ściągnięta- ale musiałem się sam na własnej skórze przekonać że nie potrzebna
Dlaczego taki tytuł? No bo ta fotografia to ciężko mi idzie, nie ma się co czarować, patrzę na zdjęcia innych i wiem że nic nie wiem.
Tak właśnie miało być wykadrowane ale moja córka stwierdziła że szeroka wersja lepsza
Dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu, opinie i słowa otuchy
Dzisiaj o wiadukcie będzie opowieść:
49.
50.
51.
49 fajny obrazek, ale czy nie należało go nieco przechylić w lewo - odrobinę ?
51 sprawdziłeś jak będzie wygladał czarno-biały ? Może ta rdza coś zmieni na lepsze, troszkę podprostować.
Poza nr 50, to fajne miejsce wybrałeś.
Ale zaznaczam, jestem totalnym amatorem i zdjęcia mają się Tobie podobać.
Dzięki RobertON za odwiedziny i uwagi. Z tym kadrowaniem jakbym nie wyprostował to coś jest krzywe.
Zrobiłem 51 w wersji B&W ale chyba kolor osobiście bardziej mi się podoba:
51 B&W.
Dzisiaj wrzucam coś z samego serca gór świętokrzyskich; Święta Katarzyna- zachęcam do odwiedzenia:
52. Źródełko Św. Franciszka- woda tak przezroczysta, że na zdjęciu jej nie widać (podobnież potrafi wyleczyć wady wzroku)
53. Klasztor Bernardynek
54. Inne ujęcie źródełka, tym razem HDR złożony z trzech klapnięć
Ostatnio edytowane przez marjo ; 27-02-2014 o 11:23