Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: [marjo] Fotki popełnione przeze mnie, czyli ciężkie początki przygody z lustrem

Miasto
    Szczecin/Galway

Domyślnie Odp: [marjo] Fotki popełnione przeze mnie, czyli ciężkie początki przygody z lustrem

Czegoś w Twoich zdjęciach brakuje, jakiejś głębi...nie potrafię określić. No ale praktyka czyni cuda, nie aparat robi zdjęcia ale człowiek

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: [marjo] Fotki popełnione przeze mnie, czyli ciężkie początki przygody z lustrem

Dziękuję Tamiyo za wypowiedź. Zgadzam się z Tobą, widzę że brakuje ale nie do końca rozumiem czego.
    Dzisiaj taki pstryk i ostrzejsza obróbka (tylko czy nie za mocno pojechane?), proszę o opinię.

48.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Wiesz ze zdjęciami to jest tak jak z każdą sztuką. Jednemu się podoba, drugiemu nie. Najważniejsze to po pierwsze, żeby Tobie się podobały, po drugie, żebyś znalazł choć jedną osobę której też się będą podobały A słowami krytyki na forum się nie przejmuj. Tak jak powiedział Tomfoot tu jest tylu "profi" skorych do zjechania każdego, że gdyby człowiek zwracał uwagę na nich to już dawno wyrzuciłby wszystkie aparaty w czortu. Czerp z tego przyjemność. Kilka fotek bardzo fajnych, przynajmniej dka mnie.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jestem zwykłym amatorem, ale ostatnie mi się podoba, trochę pachnie HDR-em, ale przyjemne zestawienie groźnego nieba ze spokojem na dole.
    Może inaczej bym wykadrował - bez tej lampy z prawej i wówczas drzewo byłoby w dobrym punkcie.

Ale nie jestem w tym zbyt mocny, bo moje fotki ocenia żona i są dwa kryteria "do kosza" i "może być"

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

mnie też ostatnia fota przypadła do gustu
    kiedyś się z Tobą zabiorę na foty bo fajne miejsca odwiedzasz!

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

al tą lampke to zdejmij kolego, dlaczego temat CIĘŻKIE POCZĄTKI?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    al tą lampke to zdejmij kolego, dlaczego temat CIĘŻKIE POCZĄTKI?
    Lampka ściągnięta- ale musiałem się sam na własnej skórze przekonać że nie potrzebna

Dlaczego taki tytuł? No bo ta fotografia to ciężko mi idzie, nie ma się co czarować, patrzę na zdjęcia innych i wiem że nic nie wiem.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Jestem zwykłym amatorem, ale ostatnie mi się podoba, trochę pachnie HDR-em, ale przyjemne zestawienie groźnego nieba ze spokojem na dole.
    Może inaczej bym wykadrował - bez tej lampy z prawej i wówczas drzewo byłoby w dobrym punkcie.
    Tak właśnie miało być wykadrowane ale moja córka stwierdziła że szeroka wersja lepsza

Dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu, opinie i słowa otuchy

Dzisiaj o wiadukcie będzie opowieść:

49.

50.

51.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

49 fajny obrazek, ale czy nie należało go nieco przechylić w lewo - odrobinę ?
    51 sprawdziłeś jak będzie wygladał czarno-biały ? Może ta rdza coś zmieni na lepsze, troszkę podprostować.

Poza nr 50, to fajne miejsce wybrałeś.

Ale zaznaczam, jestem totalnym amatorem i zdjęcia mają się Tobie podobać.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Dzięki RobertON za odwiedziny i uwagi. Z tym kadrowaniem jakbym nie wyprostował to coś jest krzywe.

Zrobiłem 51 w wersji B&W ale chyba kolor osobiście bardziej mi się podoba:

51 B&W.

Dzisiaj wrzucam coś z samego serca gór świętokrzyskich; Święta Katarzyna- zachęcam do odwiedzenia:

52. Źródełko Św. Franciszka- woda tak przezroczysta, że na zdjęciu jej nie widać (podobnież potrafi wyleczyć wady wzroku )

53. Klasztor Bernardynek

54. Inne ujęcie źródełka, tym razem HDR złożony z trzech klapnięć

Ostatnio edytowane przez marjo ; 27-02-2014 o 11:23

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Dzisiaj zapraszam do Bodzentyna w którym główną atrakcją są ruiny pałacu biskupów

55.

56.

57.

58.

59. I uliczka prowadząca na wzgórze

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów