To chyba bardziej dotyczy sklepu niż użytkownika końcowego.
Jakbym kupiła obiektyw + np. filtr UV a nie jest mi potrzebny filtr bo taki już mam to przecież normalnie mogę go sprzedać prywatnie.
To chyba bardziej dotyczy sklepu niż użytkownika końcowego.
Jakbym kupiła obiektyw + np. filtr UV a nie jest mi potrzebny filtr bo taki już mam to przecież normalnie mogę go sprzedać prywatnie.
tylko na allegro pod niektórymi aukcjami piszę wyraźnie - faktura VAT czyli chyba raczej sklep
a oprogramowanie bez dokumentu zakupu w świetle prawa chyba nie bardzo jest legalne.
spradź czy są jakieś kruczki, małym drukeim pisane
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Witam,
liczę na Waszą pomoc, mam problem z LR 5.
Na początku napiszę że jest to wersje oryginalna dołączona przy zakupie Canona. Wszystko chodziło dobrze do dzisiaj. Pojawiła się aktualizacja więc ściągnąłem ją i zainstalowałem. Efekt jest taki jak na zdjęciu
Nie widać zdjęć ani w bibliotece, ani w develop...
Odinstalowałem już kilka razy, skasowałem nawet cały catalog LR tracąc niezapisane zmiany...
Nie wiem co mam zrobić a terminy naglą
Czy ktoś ma jakieś sugestie??
--- Kolejny post ---
Jak wybieram losowe zdjęcie i eksportuje to wszystko jest ok - tzn wyeksportowany plik jpeg można otworzyć w przeglądarce fotografii Windows
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-04-2014 o 18:22
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
zaimportuj starą bazę, powinno pomóc.
A jak to zrobic?
Zauwazylem ze mimo odistalowania i ponownego nowego zainstalowania i tak mam niektore swoje ustawienia...
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
/Preferences/General/Default catalog
tam wybierasz folder, w którym znajduje się Twój plik bazy lightrooma z końcówką .lrcat
chyba, że go sobie łaskawie pozwoliłeś skasować
Dzieki za odpowiedz ale niestety nic to nie dalo i instaluje nowy system
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
A jaka to aktualizacja LR, po dłuższej przerwie włączyłam LR i mam info, że jest wersja 5.4
Opłaca się tą aktualizację instalować, mam 5.3